Prepuštene same sebi

Trenerica i igračice Zameta sami prikupljalju novac za kotizaciju za natjecanje

Igor Duvnjak

Jasenka Pilepić i Adrijana Prosenjak/D. ŠKOMRLJ

Jasenka Pilepić i Adrijana Prosenjak/D. ŠKOMRLJ

Klub je neko vrijeme već bez Uprave pa su treneri i igračice prisiljeni sami prikupiti novac (20-25 tisuća kuna) kako bi prva i druga ekipa, te mlađi uzrasti mogli krenuti u natjecanje



RIJEKA Jelena Piršl definitivno više nije među vratnicama rukometašica Zameta, s time će ionako vrlo mlada postava Zamećanki tako silom prilika biti još mlađa. Jedina prava iskusnica u sastavu trenerice Adrijane Prosenjak, rođena još 1985. godine nije branila na nedavnim prijateljskim utakmicama Riječanki da bi jučer bilo i javno obznanjeno kako je ona sada u svojevrsnom »stanju mirovanja«, kada je riječ o njezinoj golmanskoj karijeri. Što će dalje biti, ostajhe za vidjeti.


– Imam nekih privatnih obaveza, ne mogu se stoga posvetiti treninzima i nastupima – kratko je o svemu tome poručila Jelena Piršl, dugogodišnja istaknuta vratarka Zamećanki, koja je osim kratke inozemne epizode svoje najbolje vratarske godine provela baš u Zametu s nizom njezinih zapaženih nastupa. Srećom po Riječanke stigla im je ljetos Patricija Hren iz Ivanića, koja se već obranama s Ajdovščinom pokazala pogođenom akvizicijom. Jelena sada ostaje u klubu u kojem je tajnica. – Sada sam u stanju mirovanja ali sam tu, zatreba li, ovisno o razvoju situacije mogu uskočiti i pomoći.


Sve se ovo odvija u jeku dugotrajne klupske krize, s ekipom riječkih prvoligašica koja je već neko vrijeme praktički bez uprave otkako je ljetos predsjednica Sandra Stojković – Hinić odselila na Island. Trenerica, njezina asistentica Jasenka Pilepić i igračice su prepuštene same sebi a rješenja oko vođenja kluba još nema na vidiku. Zamećankama je trenutno sada prva briga kako prikupiti potrebna sredstva za plaćanje kotizacija, nekih 20-25 tisuća kuna, razmišljaju kako će namaknuti potrebnu svotu kako bi prva i druga ekipa te uz njih i postave mlađih uzrasta uopće mogli započeti natjecanja u skorašnjoj novoj sezoni.