Uspjeh

Tin Lučin debitirao za seniorsku vrstu: ‘Presretan sam, ovo ipak nisam očekivao’

Igor Duvnjak

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Učinit ću sve da se što prije vratim i izborim svoje mjesto u reprezentaciji – kaže Mario Gavranović



RIJEKA Društvo iz trećeg razreda Tehničke škole u Rijeci je jučer prijepodne imalo zadovoljstvo pozdraviti prijatelja iz razreda Tina Lučina, koji je samo dan ranije debitirao za hrvatsku seniorsku reprezentaciju i na prijateljskoj utakmici u Umagu s »PPD Zagrebom« dao svoj prvijenac za trofejnu selekciju hrvatskog sporta. Lucidnom i maštovitom graditelju igre, skromnom u ponašanju, a bogatom talentom, se lijepe slike brzo mijenjaju u karijeri. Još 21. kolovoza se zajedno s prijateljem iz »Kozale« Halilom Jaganjcem okitio titulom europskog kadetskog viceprvaka, a jesenas se po povratku u »Zamet« našao na popisu izbornika Željka Babića. Momak rođen u svibnju 1999. godine bio je na kontrolnom okupljanju seniorske vrste.


Iznenađenje


– Stvarno sam presretan – kaže Tin Lučin, koji bez obzira na godine igra mirno i hladnokrvno, bez imalo treme se uspješno nadigrava sa znatno starijim, iskusnijim suparnicima. Posvetio se svom omiljenom sportu, marljivo vježba i napreduje. Pritom dodaje da nije očekivao ovaj poziv izbornika Babića. – Bio sam iznenađen kada sam dobio taj poziv. Ali bilo je odlično. Reprezentativci su me prihvatili iako su stariji. Eto, čak sam dobio priliku zaigrati jedno pet minuta, pritom sam uspio zabiti jedan gol.


Bez obzira koliko je neke iznenadilo pozivanje Lučina na mini pripreme reprezentacije, sve se doima kao neka etapa na njegovom prirodnom putu. Nakon što se već dokazao u mlađim reprezentativnim selekcijama, moglo se očekivati da će jednog dana prijeći i ovaj senirski prag.




– Ispada da je to neki prirodni slijed događaja u razvoju nekog igrača, tako to obično ide da se nakon nastupa u mlađim reprezentativnim selekcijama netko na koncu nađe i među seniorima. Svakako da bi bilo lijepo postati seniorski reprezentativac, ali za to treba još puno trenirati, raditi i skupljati iskustvo.



Poletnoj momčadi »Zameta« uz domaće obaveze misli lete ka europskim ogledima s uglednim bundesligašem »Melsungenom«, koji nastupa u Rijeci 19. studenoga u prvoj utakmici trećeg kruga kvalkifikacija za Kup EHF-a.– Sigurno da će utakmica s »Melsungenom« biti spektakl na Zametu. Nemamo nikakv pritisak jer su suparnici favoriti, mi samo trebamo odigrati što bolje možemo i pokazati se u najboljem svjetlu.


Povjerenje trenera


Tin napreduje krupnim koracima, nakon nastupa za »Kozalu« jesenas je okusio nastupe na premijerligaškim, ali i europskim parketima kada je njegova momčad oduševila navijače u kvalifikacijama za Kup EHF-a eliminiravši favorite, »Creteil« i »Bukurešt«.


– Sigurno da su nastupi ove sezone jedna stepenica više za mene, riječ je o zahtjevnijim utakmicama s jačim suparnicima, ali pokušavam igrati što bolje i što prije se adaptirati na taj seniorski rukomet.


Treneri »Zameta« Valter Matošević i Marin Mišković vjeruju u njega.


– Zadovoljan sam, dobijam veliko povjerenje trenera i igram dosta. Ekipa i sve ostalo u »Zametu« je super, dečki su me dobro prihvatili.


Lučin se uskoro vraća u Istru, nakon ligaške stanke sa suigračima gostuje tradicionalnom rivalu Zamećana – »Umagu«.


– »Umag« je uvijek neugodan. Na strani nikoga nije jednostavno pobijediti. Trebamo se što bolje pripremiti i potruditi se da odigramo što bolje.