U svojoj dvorani

Tako blizu, a tako daleko: Rukometašice Zameta remizirale s varaždinskom Kokom

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Utakmica 16. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Koka 23:23 (12:11). Dvorana na Zametu. Gledatelja 104. Suci: Knežević, Tunuković (Vrpolje).


ZAMET: Lopac – Škrinjar, Paurević 1, Plahinek 3 (2), Jerčinović 1, Židek 3, Miočinović 1, Tabar 3, Milosavljević 7, Toto 2, Jelenović, Bukvić 2 (1), Jurčić, Visković, Kalčić, Dobrić, Piršl.


KOKA: Jalušić 2, Balajić, Halili 2, Varšić, Jambriško, Masnić 5, Domjan 4, Dominić, Dragišić 5 (5), Furjan 2, Golubić, Ostarjaš, Tomić 1, Čović 2.




Isključenja: Zamet 10, Koka 8 minuta. Sedmerci: Zamet 4 (3), Koka 5 (5).


Gledatelji su vidjeli vrlo uzbudljivu utakmicu rukometašica »Zameta« i »Koke« protkanu sa čak četrnaest izjednačenja i začinjenu dramatičnim finišem u kojem su ekipe podijelile bodove poslije velike borbe, dosta nervoze, lijepih poteza, ali i pogrešaka. Domaće su zadovoljne prikazanom igrom i angažmanom, dobar im je i bod, ali s druge strane žale što nisu nadmašile treću ekipu u Hrvatskoj. Često se, naime, sticao varljiv dojam da su blizu pobjedi, ali ona im je ostala nedostižna.


Zamećanke su u početku teško nalazile odgovore na čvrstu varaždinsku zonu »5-1«, što ih je odmah slijedom toga dovelo u rezultatsku inferiornost. Gošće su odmah odmakle za dva koraka i tek u 7. minuti Riječanke su izborile prvo izjednačenje kada je kapetanica Ella Bukvić pogodila za 3:3. Zamećanke su na svoju sreću igrale vrlo angažirano i čvrsto u obrani »6-0«, što im je omogućavalo odlazak u brze kontranapade na nepostavljenu obranu. Poslije jedne takve kontre i gola Nataše Miočinović stigao je i sedmerac Bukvićeve za prvo riječko vodstvo 7:5 u 15. minuti. Rezultat je nagradio veliku borbenost riječke ekipe, u 24. minuti Dejana Milosavljević je efektnim prodorom povisila na 10:7. Teško stečena prednost je odletjela za par minuta kao perje na vjetru, sve nakon par propusta u napadu i jedne sporne sudačke odluke, gošće su 29. minuti iz sedmerca poravnale na 11:11. Riječanke su u grčevitom nadmetanju ipak otišle na odmor s golom prednosti poslije sedmerca Kristine Plahinek.


Varaždinke su u nastavak krenule bolje te su se na semaforu zaredala izjednačenja, a u 37. minuti »Koka« je poslije dugo vremena došla u vodstvo kada je Ivana Dragišić iz sedmerca pogodila za 14:13. To nije pokolebalo Zamećanke, koje je Lara Židek u 41. minuti dovela u vodstvo 16:14 nakon čega Kristina Plahinek nije iskoristila sedmerac najavljujući uzbudljiv nastavak utakmice. Gošće su iskoristile priliku i u 44. minuti je već bilo 16:16. Fanatično borbene Riječanke su si nepunih devet minuta prije kraja priskrbile dva gola prednosti, Dejana Milosavljević je svojim petim golom povisila na 21:19, ali domaće su dostignute u 56. minuti. U pretposljednjoj minuti Silvija Masnić je dovela »Koku« u vodstvo golom za 23:22, ali joj je odgovorila Milosavljević za četrnaesto izjednačenje (23:23), a gošćama je 34 sekunde do kraja ostao posljednji napad za pobjedu. No, na sreću domaćih djevojaka Masnić je ovoga puta zakucala loptu u vratnicu.