Nakon burne sezone

TRENERICA RUKOMETAŠICA ZAMETA O KRIZI Adrijana Prosenjak: Nećemo istupiti iz lige

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Rukometašice »Zameta« su na odmoru nakon burne sezone protkane silnim financijskim problemima zbog kojih je lijep sportski uspjeh, osvojeno četvrto mjesto, pao u drugi plan. Kraj sezone je obilježen brojnim odlascima istaknutih igračica, taj trend se nastavlja i dalje. Trenerica je razgovarala s v.d. predsjednikom Lukom Denonom, koji priprema izvanrednu izbornu skupštinu na kojoj bi trebao biti postavljen novi čelnik kluba, i tajnicom Radom Ciganović pitajući se što će biti sutra. Dobila je, kako tvrdi, obećanje da će »Zamet« iduće sezone igrati u Prvoj ligi.


– Dobili smo jamstva da ćemo moći igrati Prvu ligu – veli Adrijana Prosenjak nakon što se čak razmišljalo o opciji istupanja iz lige. – U jednom trenutku smo, naime, razmišljale da li se uopće isplati ići dalje u nove troškove. Istina, to odustajanje nikada nije bila konretna solucija, ali smo jednostavno željeli znati što će se dalje događati, hoćemo li moći igrati ili nećemo. Mogu samo reći da se radi i pokušava sve da se klub dovede u optimalnu situaciju da bi mogao funkcionirati iduće sezone.


Trenerica u međuvremenu svjedoči brojnim odlascima istaknutih igračica, svakom laiku je jasno da »Zamet« igrački više neće biti ni blizu kvaliteti kakvu je imao proteklih sezona. Novo ime na listi onih koje razmišljaju o odlasku je i reprezentativno lijevo krilo Kristina Plahinek. Istina, trenerica spominje i neka pojačanja, koja tek treba dovesti.




– U idućoj sezoni neće biti Dejane Milosavljević, koja ide u »Koku«. Nataša Miočinović odlazi u »Umag«. Mila Toto i Ella Bukvić prestaju s igranjem. Kristina Plahinek je izrazila želju, ne nađe li neku sredinu jaču nego što je »Zamet«, da se vrati u Omišalj. Tamo bi trenirala djecu i ujedno se rekreirala, igrala bi za svoju dušu. Niti njoj »Zamet« nije opcija. Ana Paurević još razmišlja hoće li nastaviti igrati ili neće. Lara Židek i Iva Tabar se tek trebaju oporaviti od težih ozljeda. Razgovarali smo sa sestrama Mikolić iz »Arene«, međutim moramo vidjeti što će biti s odštetnim zahtjevima jer mi ih ne možemo platiti. Starija sestra Iva je pivot i vanjska igračica, a mlađa Katja, može praktički igrati na svim vanjskim pozicijama. Pričali smo i sa bekom Jelenom Matičić iz »Senja«, koja je izrazila želju za dolaskom u »Zamet«.