SP u rukometu

Sve osim uvjerljive pobjede Hrvatske protiv Bahreina bilo bi prvorazredno iznenađenje

Igor Duvnjak

Željko Musa/Foto REUTERS

Željko Musa/Foto REUTERS

Kako stvari stoje s Bahreinom, drugoplasiranom reprezentacijom Azije koju vodi Islanđanin Aron Kristjansson, suparnikom koji je izgubio sve tri prethodne utakmice, za Hrvatsku ne bi trebalo biti problema. I Japan i Makedonija te potom i Island su na Bahreinu samo popravljali gol razliku, sasvim realno je za očekivati da to večeras učini i Hrvatska



RIJEKA Nakon tri puna pogotka Hrvatsku večeras od 18 sati očekuje susret s Bahreinom u kojem su raspoloženi vratar Marin Šego i igrači ispred njega u polju apsolutni favoriti. Posao je odrađen u prethodnim duelima s Islandom i Japanom, a pobjeda protiv Makedonije je dodatno poboljšala raspoloženje u hrvatskom taboru nakon sjajne predstave. Kako stvari stoje s Bahreinom, drugoplasiranom reprezentacijom Azije koju vodi Islanđanin Aron Kristjansson, suparnikom koji je izgubio sve tri prethodne utakmice, za Hrvatsku ne bi trebalo biti problema. I Japan i Makedonija te potom i Island su na Bahreinu samo popravljali gol razliku, sasvim realno je za očekivati da to večeras učini i Hrvatska. Srednji vanjski Alsayad, ljevoruki Merza i Habib sa suigračima, nastojat će se suprostavljati svojom brzom igrom, ali bi sve osim njihovog uvjerljivog poraza bilo itekakvo iznenađenje.


– U dobroj sam formi i nadam se da će i dalje biti ovako dobro – kazao je nakon pobjede nad Makedonijom hrvatski vratar Marin Šego, junak susreta sa 13 obrana. Ide ga, u prve tri utakmice prvenstva sakupio 34 obrane. Kako se napadalo »sedam na šest« morao je juriti s klupe pred vrata, usput se stigao i upisati u strijelce.


– Natrčao sam se kao nikad u karijeri. Od prve do zadnje minute bili smo koncentrirani, iako nije bilo lako protiv Makedonije, koja igra jako brzo i atraktivno. Zaslužili smo pobjedu. Hvala Bogu da me ide, da ostane ovako ne bih se ljutio. Ma, da imam i osam obrana, samo da pobjeđujemo.Naigralo se i lijevo krilo, David Mandić na parketu je proveo gotovo cijelu utakmicu i postigao četiri gola.

– Dobro sam iskoristio minutažu, čuvao sam nekad najboljeg igrača svijeta Kirila Lazarova. Momci su odigrali jednu od boljih utakmica, bili smo borbeni i zasluženo pobijedili – kazalo je krilo »PPD Zagreba«.




Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša, Luka Cindrić, nije igrao u dvoboju s Makedonijom, susret je preskočio zbog ozljede zadnje lože desne noge, koju vuče od početka sezone.


– Imam malih problema sa zadnjom ložom desne noge, ali nije ništa strašno. U dogovoru s liječnikom i izbornikom odlučeno je da ne riskiramo i da ne igram, no da je bilo gusto protiv Makedonaca vjerojatno bih igrao – kazao je Cindrić, koji nije igrao niti protiv Japana, a gotovo sigurno neće igrati ni danas protiv Bahreina.


– Ozljedu vučem već duže vrijeme, a bol sam osjetio nakon Islanda. Nadam se da ću biti zdrav za Španjolsku, zapravo siguran sam da ću igrati protiv Španjolaca.