Vaterpolo

Susjedski derbi: Zamet bez Uzelca na lidera

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometaši »Zameta«, koji večeras u Poreču nastavljaju nadmetanje u Ligi za ostanak, istrčat će u susjedskom derbiju opterećeni zdravstvenim problemima. Kapetan Milan Uzelac neće igrati zbog tegoba s potkoljenicom, izgleda da će duže vremena biti odsutan. Iskusni bek Marin Kružić je ozlijedio leđa, njegov nastup s Porečanima, vodećima u ovoj ligi, je upitan.


– S ovim problemima idemo na noge prvome u ligi, uključit ćemo u igru više mladih igrača. U utakmicu ćemo ući rasterećeni, uspijemo li uloviti nešto, bit će super. Bilo bi bahato nadati se nečemu u ovoj situaciji, ali domaćini nisu nepobjedivi. Ukaže li nam se prilika, nastojat ćemo je iskoristiti – kaže trener Riječana Igor Marijanović, koji je zadovoljan ostvarenjem svoje momčadi, koja je pod njegovim vodstvom blizu maksimalnog učinka, ima čak 11 bodova u proteklih šest utakmica. Sportsko ostvarenje je, nažalost, kulisa iza koje stoje razni neriješeni problemi, koji ometaju momčad u svakodnevnom radu. 


– Super je dok imamo atmosferu, dokle će to trajati, ne znamo. U klubu smo bez fizioterapeuta, to nam je možda najveći minus. Ne znamo kako reagirati i na one najlakše ozljede te moramo dečke oslobađati od treninga. Isto tako se događa da igrači moraju sami plaćati rehabilitaciju. Sve to utječe na trenažni proces. Ne znamo se ponašati u toj situaciji. Stanje u klubu inače nije bajno, to svakako djeluje na ekipu. 




Utakmica u Poreču počinje večeras u 19 sati. 


Filip Ude i Robert Seligman odlični na treningu