Rukomet

Stegovno povjerenstvo HRS-a o ispadu “R. Kaštela”: Odluka za 7 dana

Igor Duvnjak



RIJEKA Stegovno povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza je jučer gulilo vreli krumpir, razmatralo nemili incident, šovinistički ispad rukometaša »Ribole Kaštele« uperen protiv kolega im iz riječkog »Zameta«. Nikakvih službenih informacija za javnost s ove sjednice Savez nije davao, činjenica je tek da je održan sastanak na kojemu su razmotrene izjave svih sudionika incidenta. Odluke za sada nije bilo, ali se ona može očekivati unutar idućih sedam dana.


Sve što je prethodnilo incidentu dogodilo se nakon raspleta u nadmetanju Premijer lige, točnije u borbi za ulazak u Ligu za prvaka ulazak u koju su izborili »Zamet«, »Dubrava«, »Varaždin« i »Umag« pretekavši Kaštelane. Ovi su bili itekako nezadovoljni nakon posljednjeg kola i njihovog varaždinskog boda, koji im nije značio drugo nego igranje u Ligi za ostanak. Poslije te utakmice u njihovoj svlačionici je pjevana pjesma u kojoj se na način mrzak svakom dobronamjernom čovjeku u Hrvatskoj vrijeđalo Rijeku, Riječane, »Zamet«, a na koncu je prozvan i kapetan riječke momčadi Milan Uzelac.


Pjevala se po zlu upamćena pjesma sa Srbima i vrbama, bačena je ljaga na hrvatski rukomet i nanesen je udarac mirnom suživotu ljudi različitih nacionalnosti i svjetonazora. Pjesma je s mobitela golmana »Ribole Kaštela« Jure Galića poslana beku »Zameta« Paulu Grozdeku, s kojim je Galić svojevremeno igrao u »Crikvenici«. U riječkom klubu su, zgroženi slušanjem tog video zapisa, incident prijavili HRS-u i po onoj »postupak je u tijeku« sada se očekuje odluka Stegovnog povjerenstva, na čelu kojega je Kruno Bule. Iz HRS-a su najavljivali oštre kazne. Živi bili pa vidjeli!