Sport srama

Slučaj šovinističkog ispada u Kaštelima: HRS zaprimio prijavu Zamećana

Igor Duvnjak

Milan Uzelac u akciji / Snimio Damir Škomrlj

Milan Uzelac u akciji / Snimio Damir Škomrlj

Danas odluka  tko će voditi postupak budući da se sve dogodilo poslije utakmice i nema prijava službenih osoba



U srednjem vijeku smo imali razdoblje humanizma i renesanse, ovih dana nažalost u Hrvatskoj  doživljavamo renesansu šovinizma.


 


O tome svjedoči  i antipatična uvredljiva pjesma, u rukometu nezapamćeni ispad  rukometaša »Ribole Kaštele« upućena njihovim sportskim suparnicima iz »Zameta«, o čemu će  uskoro svoje reći i Hrvatski rukometni savez. Riječi s ogavnim stihovima u kojima se vrijeđa riječki klub, Riječani i Srbi, kojima se prijeti dobro znanim spominjanjem vrba, izrečene su poslije premijerligaške utakmice »Varaždin« – »Ribola Kaštela«.




 


Nažalost, na koncu, poslije pjevanja  nije bio zaboravljen ni dugogodišnji kapetan riječkog premijerligaša Milan Uzelac. Revoltirani  riječki klub, rukometno društvo bogate tradicije koje je dalo pregršt istaknutih reprezentativaca od kojih su posljednji u nizu Ivan Stevanović i Krešimir  Kozina, Savezu je poslao prijavu o incidentu, a povjerenik natjecanja Mihael Varga potvrdio je da je primio službeno očitovanje riječkoga kluba.


 


Dodao je kako sada treba utvrditi nadležnost o tome tko će voditi postupak budući da se sve dogodilo poslije utakmice i nema prijava službenih osoba te valja vidjeti hoće li postupak voditi Stegovno povjerenstvo natjecanja ili netko drugi. Odluka o tome tko će voditi postupak bit će  donesena danas.


 


Kada je u pitanju  Jure Galić, Kaštelani su najavili raskid ugovora s vinovnikom ispada.