Fešta pod Nehajom

Senjski rukometaši uz pomoć navijača izborili ulazak u Prvu ligu

Dorotea Prpić

Rukometaši Senja i navijači proslavili su ulazak u viši rang/D. PRPIĆ

Rukometaši Senja i navijači proslavili su ulazak u viši rang/D. PRPIĆ

Mlada je to ekipa, dečki imaju od 18 do 23 godine, bili su pod pritiskom i velikim očekivanjima, ali naša publika ih je nosila do promocije – kaže predsjednik Senja Branko Tomljanović-Pacula.



SENJ Rukometaši Senja su nadmoćnom pobjedom protiv Buzeta II u dvorani »Robert Barbić-Beli« osigurali prvo mjesto i ulazak u Prvu ligu – jug. Bila je to utakmica za pamćenje, umjesto sedam, Senjani su imali i osmog igrača, vjernu publiku koja ih je nesebično bodrila.


Iako su krenuli nervozno, pobjeda Senjana niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Na poluvrijeme su otišli sa 14:6, a utakmica je završila visokom pobjedom 28:15, nakon čega je uslijedilo slavlje igrača i navijača.


– Mlada je to ekipa, dečki imaju od 18 do 23 godine, bili su pod pritiskom i velikim očekivanjima, ali naša publika ih je nosila do promocije – kaže predsjednik Senja Branko Tomljanović-Pacula.




Senjani su već u nekoliko navrata igrali u Prvoj ligi, a sadašnječelništvo je pred dvije godine odredilo da je cilj viša liga natjecanja i donijelo strategiju da se u rukometu okupi što više mladih i uključi ih se u sport. Rezultat toga, uz školovane trenere koji ih vode, je i današnja pobjednička ekipa i kvalitetan pomladak od četiri generacije. Kadeti Senja godišta 2002. i 2004. natječu se u Drugoj ligi, a mlađi uzrasti godišta 2006. i 2008. u Primorsko-goranskoj ligi, dok Ivica Barbić igra i u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske.


Ulazak u viši rang natjecanja znači i veća financijska sredstva potrebna klubu.


– Nastup u Prvoj ligi je nešto skuplji. Ima više utakmica i putovanja i morat ćemo se potruditi da zatvorimo financijsku konstrukciju, jer sredstva koja dobivamo do Grada Senja nisu ni do sada bila dostatna. – kaže Tomljanović i posebno zahvaljuje divnoj senjskoj publici na podršci i bodrenju.