Premier liga

SUSJEDSKI DERBI Žiljak: ‘Umag nam je dužnik’

Igor Duvnjak

NASTAVITI U ISTOM RITMU – Rukometaši »Zameta« s trenerom Dragom Žiljakom / snimio  D. ŠKOMRLJ

NASTAVITI U ISTOM RITMU – Rukometaši »Zameta« s trenerom Dragom Žiljakom / snimio D. ŠKOMRLJ

Naši prijatelji s druge strane Učke su ozbiljna, opasna ekipa. Stvarno smo se maksimalno mobilizirali za ovu utakmicu. S ta dva boda lakše bismo disali – ističe trener Drago Žiljak



Iza rukometaša »Zameta« je kratkotrajna natjecateljska stanka, večeras od 18 sati u susjedskom derbiju dočekuju »Umag«. Zamećani proteklih dana nisu bili kompletni, tek u ponedjeljak pridružili su im se Fran Lučin, Patrik Martinović, Veron Načinović i Matija Starčević koji su u sastavu kadetske reprezentacije osvojili drugo mjesto na međunarodnom turniru »Rukomet je moja budućnost«, održanom u Bugojnu.


Oprez


– Stanka nam je dobro došla iako bi možda bilo bolje da smo igrali u subotu, no znamo što su blagdani – kaže Drago Žiljak, trener »Zameta«. – Morali smo dečkima dati malo slobodno. Četiri igrača su bila s kadetskom reprezentacijom u Bugojnu, gdje se nažalost ozlijedio Veron Načinović. Vidjet ćemo hoće li nastupiti, ali što je tu je. Imamo širinu igračkog kadra i nekako ćemo se snaći.


Zamećani pod Žiljakovim vodstvom jure iz uspjeha u uspjeh. S posljednjeg mjesta na ljestvici nisu uspjeli ući u Ligu za prvaka već igraju Ligu za ostanak, ali u ovom drugom dijelu sezone u sedam nastupa imaju čak šest pobjeda.




– Posao koji smo odradili stvorio je dobro raspoloženje u momčadi. Igrači su se pridržavali dogovora, uložili su veliku energiju u sve ovo. Sinergija u ekipi je dovela do pobjeda. Mislim da smo na dobrom putu. U fazi smo da ovu ligu možemo odigrati bez velikih strahova, ali treba biti oprezan. Izgube li se dvije utakmice, možemo se naći pred ponorom. Igramo kod kuće i treba nastaviti skupljati bodove. Ekipa je do sada odlično reagirala, s takvim ritmom i njegovim laganim pojačanjem treba nastaviti i dalje.


Publika


Na pobjede je dobro reagirala i publika, sve je više gledatelja unatoč igranju Lige za ostanak.


– Zbog gledatelja se i igra, želimo vratiti u dvoranu ljude kojih možda nije bilo i godinama. Rijeka je grad rukometa, tu je puno bivših rukometaša, želja nam je da dođu. Tako trebamo nastaviti, dovesti i publiku. Ne žurimo, idemo korak po korak.


Zamećani predvode Ligu za ostanak s 14 bodova, jedan više od »Umaga« i »Sesveta«. Umaški gosti među kojima su i bivši zapaženi vratar Zamećana Dino Slavić i kozalsko krilo Vlado Matanović ove su sezone u dva navrata svladali »Zamet«.


– »Umag« nam je veliki dužnik. Naši prijatelji s druge strane Učke su ozbiljna, opasna ekipa. Stvarno smo se maksimalno mobilizirali za ovu utakmkicu. Sa ta dva boda lakše bismo disali. Bitna su nam samo dva boda. Treba nam dobra obrana i brza tranzicija u napad kako bismo pobijedili – zaključuje Žiljak.