Zalet za Francusku

Rukometašice počele pripreme za nastup na EURO-u

P. N.

Okupljanje u Zagrebu, pa pravac Ivanić grad//J. REGOVIĆ/PIXSELL

Okupljanje u Zagrebu, pa pravac Ivanić grad//J. REGOVIĆ/PIXSELL

Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će igrati protiv Mađarske, Španjolske i Nizozemske. 



ZAGREB Hrvatska ženska rukometna reprezentacija počela je pripreme za EURO koji se od 29. studenoga do 16. prosinca održava u Francuskoj. Izbornik Nenad Šoštarić okupio je 18 reprezentativki koje će se do 21. studenog pripremati u Ivanić-Gradu i zatim krenuti na turnir Štit Cheba u Češkoj. Uz Hrvatsku na turniru sudjeluje i domaćin Češka koja također igra na Europskom prvenstvu, te Slovačka i Švicarska.  


Po povratku iz Češke 25. studenog reprezentacija nastavlja s pripremama za EHF EURO 2018 sve do 30. studenog kada kreću na put prema francuskom gradu Montbeliardu. Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će igrati protiv Mađarske, Španjolske i Nizozemske. 


Radit ćemo taktiku i bazirat ćemo se na formiranju ‘štimunga’ kao team-building. Odigrat ćemo tri dosta jake, korektne utakmice. Ne zaboravimo da je Češka vrlo visoko bila u zadnjim natjecanjima u Europi. Slovačka je tu negdje blizu Češke u tim rezultatima i Švicarska koja će sigurno proći u kvalifikacije i biti u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Nakon toga nam slijedi još jedan mikro-ciklus treninga i odlazak u Montbeliard. Ja uvijek polazim od toga da moramo dati sve od sebe i to je jedina stvar koju možemo obećati i koju ćemo sigurno napraviti. Inzistirat ćemo na agresivnosti u obrani, da gdje god možemo zabijamo lake golove. Inzistirat ćemo da budemo jako borbeni te da se u napadu puno krećemo. Ja vjerujem u ove cure. Ovo su dobre igračice da se razumijemo. Ono što nama nedostaje u odnosu na druge je međunarodno natjecateljsko iskustvo. Ovo je dobra reprezentacija koja u nekakvoj projekciji, kroz dvije tri godine, mora biti tako gdje ih ja vidim, a to je među osam reprezentacija u Europi. Stvar je samo da moramo omogućiti najbolje uvjete, da trebamo organizirati B reprezentaciju i moramo igrati puno utakmica – rekao je izbornik Šoštarić.




Izbornik Šoštarić okupio je na pripremama sljedeće igračice: 


1. Ivana Kapitanović – Metz Handball


2. Tea Pijević – RK Lokomotiva Zagreb


3. Antonija Tucaković – RK Podravka Vegeta


4. Paula Posavec – RK Lokomotiva Zagreb


5. Kristina Plahinek – RK Lokomotiva Zagreb


6. Ana Turk – RK Podravka Vegeta


7. Lea Vukojević – ŽRK Zrinski


8. Katarina Ježić – Siofok KC


9. Ana Debelić – RK Podravka Vegeta


10. Dora Krsnik – RK Krim Mercator


11. Stela Posavec – RK Lokomotiva Zagreb


12. Valentina Blažević – SPR Pogon Szczecin


13. Selena Milošević – RK Podravka Vegeta


14. Larissa Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb


15. Marina Glavan – RK Lokomotiva Zagreb


16. Kristina Prkačin – RK Lokomotiva Zagreb 


17. Dejana Milosavljević – RK Podravka Vegeta


18. Ivana Dežić – SPR Pogon Szczecin