Prva liga

Rukometašice Zameta svladale prvakinje: Helena Šegota obranila dragocjenu pobjedu

Igor Duvnjak

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Zamet – Podravka Vegeta  26:25 (13:12). Gošće su imale napad za izjednačenje, ali udarac je zaustavila Helena Šegota. Riječanke sada osokoljene čekaju završnicu Kupa



RIJEKA Utakmica 26. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Podravka Vegeta 26:25 (13:12 ). Dvorana na Zametu. Gledatelja 250. Suci: Hunjadi, Zečević (Zagreb).


ZAMET: Toskić, Paurević, Plahinek 2, Karlić, Židek, Miočinović 1, Tabar 3, Milosavljević 6, Toto, Strukar, Bunić 2, Jelenović, Bukvić 1 (1), Šegota, Mičijević 8, Gugić 3 (2).


PODRAVKA VEGETA: Jukić, Nikšić 3, Dežić, Karlovčan, Šenvald, Krsnik 3, Džono 2, Nemaškalo 2, Mrđen 1, Kapitanović, Papac, Dragišić 3, Vidak 11 (4), Milenković, Pavlović, Franković.Isključenja: Zamet 6, Podravka Vegeta 8 minuta. Sedmerci: Zamet 4 (3), Podravka Vegeta 5 (4).

Rukometašice »Zameta« su prvenstva zaključile krupnim zalogajem, pobjedom nad favoritkinjama, »Podravkom Vegetom«. Otplesale su pobjedničko kolo nakon velikog uspjeha i potom promatrale kako Darko Dunato, član Upravnog odbora HVS-a, prvakinjama predaje pehar i medsalje. Zamećanke su rudarskim radom iskopale ovaj uspjeh, silnom borbenošću, čvrstom igrom u obrani, i s brzim protokom lopte u napadu nalazile su rješenja što su ih dovela do bodova.


Alarm trgnuo Ćamilu




Brzonoge  Zamećanke Iva Tabar i Kristina Plahinek su donijele prvo vodstvo Riječankama nakon tri minute igre, dok je domaća  zona »6-0« prvi put matirana u petoj minuti. Dvije minute kasnije Ana Nikšić je gošćama donijela prvo izjednačenje, 3:3. Gošćama je trebalo skoro deset minuta da bi prešle u vodstvo. Tada su nakon dvije obrane Ivane Kapitanović lako poentirale Marijeta Vidak i Dragica Džono za 6:4. Vidak, pritom, kao da je imala pucački trening, u nepunih 13 minuta igre je postigla već pet pogodaka dok je Kapitanović skupila četiri obrane. Sve se odrazilo na rezultat, u 15. minuti Krsnik je povisila na 8:5 za Koprivničanke.


Bili su evidentni problemi Zamećanki u napadu, na gostujuću zonu »6-0« nije bilo pogotka pet minuta pa je trenerica Adrijana Prosenjak pozvala minutu odmora. Alarm je probudio Ćamilu Mičijević, koja je dvama pogocima u 23. minuti smanjila na 10:9. Osokoljene obranama Nikoline Strukar domaće su u 25. minuti anulirale minus, Plahinek je pogodila za 11:11. U 28. minuti Zamećanke su iskoristile brojčanu prednost, Dejana Milosavljević ih je dovela u vodstvo 13:12.


Drama


Riječanke su iz čvrste obrane  u 32. minuti stigle do povećanja vodstva  na 15:12 golom Milosavljević, čime su se na trbinama probudili i navijači. Razigrana Vidak u 43. minuti kod 19:17 nije iskoristila sedmerac, ali je »Podravka«  odmah iskoristila tehničku grešku Zamećanki smanjivši razliku na samo jedan gol. Odmah potom Ella Bukvić nije iskoristila sedmerac za domaće pa je Dragišić u ovom ratu živaca izjednačila na 19:19 u 45. minuti. Od tada su se uloge promijenile, gošće su stjecale minimalnu prednost koju  su Zamećanke poništavale.


Približavanjem finiša Anamarija Gugić je iz sedmerca vratila prednost na stranu domaćih djevojaka u 53. minuti (24:23). Fanatično borbene Zamećanke novi sedmerac izborile su u 57. minuti,  koji je realizirala Anamarija Gugić i dovela suigračice na prag pobjede (26:24). U dramatičnoj završnici, kod 26:25, Zamećanke su izgubile loptu ali je Helena Šegota obranila šut i sačuvala dragocjenu pobjedu. Riječanke osokoljene čekaju polufinale Kupa 12. svibnja sa »Zelinom« u Umagu, apetiti rastu.