Večeras

Rukometašice Zameta danas dočekuju Dalmatinku

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Rukometašice »Zameta«, koje su dobrim igrama u drugom dijelu sezone dostigle »Sesvete Agroproteinku« na četvrtom mjestu, večeras (18 sati) dočekuju »Dalmatinku« iz Ploča. Ekipa trenerice Adrijane Prosenjak je bila jača od brojnih višemjesečnih klupskih problema, u redanju dobrih igara nisu je omele ni ozljede igračica od kojih je posljednja u nizu tegoba s palcem na ruci golmanice Jelene Piršl. Nje večeras neće biti među vratnicama s Dalmatinkama.


– Sve smo iznenadile, mislim da je malo tko od onih malobrojnih gledatelja koji dolaze na naše utakmice očekivao ovakve rezultate – kaže Mila Toto, vanjska igračica »Zameta«, jedno od iskusnijih imena u sastavu Riječanki. – U svakom slučaju, zadovoljna sam s onim što smo do sada ostvarile.


Mila i suigračice su u raznim duelima pokazale da se mogu nositi sa svima izuzev prvakinjama »Podravkom Vegetom« i »Lokomotivom«. Došlo je do promjene sastava uoči sezone, trebalo je vremena da se nova imena uklope u igru »Zameta«. Osim nadmetanja u prvenstvu Riječanke očekuje još polufinale Kupa u kojem su naletjele baš na Koprivničanke.




– Treniramo marljivo svakog dana, zalažemo se. Uzrok ovih uspjeha je naša volja i želja za pobjeđivanjem te za ostvarivanjem što boljeg plasmana. Trebalo je vremena, treninga i svega ostaloga da se nova imena uhodaju, ali sve je ispalo dobro. Što se polufinala Kupa tiče, tu nemamo što izgubiti.


Zamećanke su večeras favoritkinje s »Dalmatinkom«, koja je na začelju prvoligaškog poretka.– Ovo bi nam trebala biti nešto lakša utakmica. Naravno, nikoga ne smijemo podcjenjivati.