Prva liga

Rukometašice Zameta čekaju Split: Zajedništvo nam je najveći adut

Igor Duvnjak

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Mislim da će utakmica biti neizvjesna. Većina ekipa u Prvoj ligi je podjednaka te se nikako ne smijemo opustiti – kaže Iva Mikolić, pulsko pojačanje Riječanki



RIJEKA Zahuktale rukometašice »Zameta« pune ambicija nakon današnje domaće utakmice sa »Splitom 2010« (17 sati) u riječku večer žele otići bogatije za nove bodove i zadržati epitet najugodnijeg iznenađenja starta prvenstva. Mlada postava trenerice Adrijane Prosenjak na čelu s iskusnom vratarkom Jelenom Piršl »radi ka urica« i niže uspjehe iznad svakog očekivanja, nakon što je klub ljetos potresen dugotrajnom financijskom krizom ostao bez skoro cijele prve postave. Značajan adut Riječankama su pulske sestre Katja i Iva Mikolić iz »Arene«, koje su se pokazale itekakvim pojačanjima.


– Otkad sam krenula na fakultet, a sada sam na trećoj godini, treniram sa »Zametom«. Moj bivši trener iz »Arene« Nedjeljko Lalić jako dobro poznaje trenericu Prosenjak te su se dogovorili – kaže Iva Mikolić, studentica fizioterapije. – Kako sam sve vrijeme trenirala sa Zamećankama, bilo je samo pitanje vremena kada ću prijeći, a sestra i ja smo se na to odlučile zajednički čim ona upiše fakultet. Sada je upisala međunarodno poslovanje. Cure poznajem već duže vrijeme i stvarno smo super, zbilja smo klapa. U igri se vidi naše zajedništvo. Borimo se jedna za drugu. To mi se jako sviđa, drugačije je nego u mom bivšem klubu. Napokon imamo ekipu koja je klapa na terenu i izvan njega.


Riječke rukometašice raduju se dosadašnjoj obilnoj berbi bodova.– Nakon prve utakmice s »Bjelovarom« pomislile smo da ćemo možda zaglibiti, ali susret s »Kokom« nam je otvorio puno više mogućnosti. Dobile smo samopouzdanje koje nam je nedostajalo protiv Bjelovarčanki. Sada se potvrđujemo iz kola u kolo, nadamo se da će tako biti i dalje. Zamećanke danas sa Splićankama namjeravaju opravdati očekivanja.– Mislim da će utakmica biti neizvjesna. Većina ekipa u Prvoj ligi je podjednaka te se nikako ne smijemo opustiti. Možda jesmo favoritkinje, no to ništa ne znači ništa ako krenemo s tehničkim pogreškama i ne zaigramo li čvrsto u obrani, mogle bismo imati problema. Trebamo posložiti glave i igrati kao da se nadmećemo s »Kokom«, ne smije biti predaje. Bitno je odigrati obranu koja je 75 posto napada. U napadu treba igrati kvalitetno, to je recept za uspjeh.