Prva liga rukometašica

Rukometašice Murvice večeras protiv Koke priželjkuju iznenađenje

Igor Duvnjak

Ana Debelić/Foto Arhiva NL

Ana Debelić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rukometašice crikveničke Murvice, koje žive uzbudljivo proljeće čekajući finiš svoje premijerne prvoligaške sezone, večeras će ugostiti varaždinsku Koku. Djevojke trenera Mladena Prskala se nadmudruju s Osijekom s kojim su bodovno izjednačene, ali ih ide u prilog što su u oba navrata nadmašile slavonsku ekipu. Iza ova dva kluba je riječki Zamet koji je neslavno završio prvenstvo odustajanjem od Prve lige usred natjecanja.


– Dobile smo dva puta Osijek, naša pozicija djeluje povoljno uoči finiša, uoči ova posljednja četiri kola – kaže Ana Debelić, jedan od aduta Murvice. – Istina, u prošlom kolu je Osijek dobio Split, što nam ne ide u prilog, ali idemo dalje, u svim ovim preostalim utakmicama do kraja ćemo pokušati osvojiti što više bodova, mislim tu i na Koku. Ipak je Osijek odigrao s njima neriješeno te mislim da im i mi možemo konkurirati, pogotovo zato što igramo doma.


Kirice tijekom prvenstva održavaju dobru atmosferu u svom taboru, motivirane su za ostvarivanje željenih rezultata.




– Raspoloženje u našoj ekipi je dobro, Antonela Kalčić primjerice, igra ozlijeđena, ali daje sve od sebe, jednostavno, takvog je karaktera. Ja sam nažalost prošle subote ozlijedila koljeno, ali nije ništa alarmantno te ću zaigrati. Sve ćemo se skupiti i nema druge, »idemo u nove radne pobjede«.


Varaždinske gošće su favoritkinje u večerašnjoj utakmici, nalaze se u gornjem domu ljestvice, na petom mjestu. Crikveničanke, međutim, imaju svoje kalkulacije, žele prirediti ugodno iznenađenje svojim vjernim navijačima za obogaćivanje bodovnog salda.


– Kao što smo iznenadile Bjelovar, mislim da možemo iznenaditi i Koku. One vjerojatno neće biti toliko motivirane, a mi to jesmo te je stoga svako iznenađenje moguće.


Utakmica u Crikvenici počinje u 19 sati.