Sezona iz snova

Rukometašice Murvice nakon osiguranog ostanka priželjkuju finale Kupa

Igor Duvnjak

Antonela Kalčić (Murvica)/Foto Arhiva NL.

Antonela Kalčić (Murvica)/Foto Arhiva NL.

Očekujemo da ćemo biti kompletni, vjerujemo kako nam je ovo dobra šansa da napravimo još jedan korak više - kaže Marko Troskot, pomoćni trener Crikveničanki



RIJEKA Neugodna škura bura nosi tamne oblake i vija Kvarnerom i diljem Hrvatskog primorja, no u taboru rukometašica crikveničke Murvice je unatoč tome pak sve vedro i veselo. Oblake su dobrim igrama i rezultatima rastjerale skromne i pouzdane igračice trenera Mladena Prskala i njegovog pomoćnika Marka Troskota, koje već duže vremena pišu najljepše stranice u povijesti crikveničkog ženskog sporta, ostvarujući redom rezultate koji jedan za drugim ulaze u povjesnice rukometa u gradu bogate sportske tradicije. Zaključni korak je osiguranje ostanka u Prvoj ligi, prvi je bio svojevremeni ulazak Murvice u elitu hrvatskog ženskog rukometa. Kirice su uz to ostvarile sjajan uspjeh u Kupu, eliminiravši u gostima Ivanić, plasirale su se u polufinale Kupa, nastojat će u četvrtak načiniti novi iskorak u polufinalnom ogledu sa Sesvetama.


Prvoligaški posao su okončale još prije desetak dana kada su pred tribinama u Crikvenici, dobro popunjenim vjernim navijačicama i navijačima uvjerljivo svladale Umag, a u netom okončanom posljednjem kolu nisu morale istrčavati na teren budući da je, nažalost, Zamet odavno odustao od prvoligaških odmjeravanja snaga te je Murvica samo uknjižila bodove sa 10:0. Čekalo se tek što će uraditi konkurentkinje u posljednjem kolu. Iznenađenja nije bilo. Lokomotiva je protutnjala pored Osijeka, Bjelovar je doma torpedirao Trešnjevku te ona ispada iz Prve lige uz odavno otpisani Zamet. Prvoligaške novakinje su na koncu desete u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni, skupljajući nova iskustva ostvarile su zadovoljavajuće rezultate.


– Rezultat je iznad svih očekivanja, to moramo priznati – oduševljen je Marko Troskot, desna ruka dugogodišnjeg kormilara Murvice Mladena Prskala. – Nitko nije baš vjerovao da ćemo ostati u Prvoj ligi. Svaka čast našim curama, treba im za ovo dignuti spomenik. Izboriti ostanak s osam, devet igračica jest bilo u rangu nemoguće misije. U klubu smo svi oduševljeni.




Crikveničanke u svojoj rukometnoj verziji predstave »Iz melodije u melodiju« sada marljivo vježbaju čekajući četvrtak i polufinalni susret Kupa sa Sesvetama. Prema posljednjim informacijama Murvica će biti kompletna u pokušaju proboja u finale, ostvarenja podviga. Trebala bi igrati i Antonela Kalčić, vanjska pucačica koja cijelo proljeće igra s ozlijeđenim koljenom.


– Taj plasman u polufinale Kupa uopće nismo očekivali, nismo niti razmišljali o tome. Što se utakmice sa Sesvetama tiče, vjerujem da možemo pobijediti. One nisu puno bolje od nas, čak mislim da će to biti izjednačena utakmica. Očekujemo da ćemo biti kompletni, vjerujemo kako nam je ovo dobra šansa da napravimo još jedan korak više – optimistička je svibanjska rukometna poruka iz Crikvenice.