Ambiciozne Crikveničanke

Rukometašice Murvice kreću u novu prvoligašku priču: ‘Cure moraju disati kao jedna’

Igor Duvnjak

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Cilj i želja nam je da ekipa bude najkvalitetnija pojedinka - govori Nikola Čupić, trener Crikveničanki



Rukometašice crikveničke Murvice su okončale pripreme za svoju drugu prvoligašku sezonu, u subotu će započeti tešku i neizvjesnu utrku na svom parketu s Lokomotivom, uz Podravku Vegetu prvim konkurentkinjama za naslov prvakinja. Crikveničlka ekipa se kompletirala u hodu, nakon poslovnih obaveza priključile su se i lijevo krilo Ana Paurević i vanjska pucačica Ivona Skorić, sve zajedno pod vodstvom novog trenera Nikole Čupića, koji je naslijedio dugogodišnjeg kormilara Mladena Prskala.


– Mladen Prskalo napravio je jako dobar posao s ekipom, koja je po rosteru bila skoro ista kao i ove sezone. Znači, među najslabijim sastavima u ovoj Prvoj ligi – kaže Nikola Čupić o svom prethodniku. – Mi u biti nemamo mogućnosti dovođenja skupljih pojačanja te smo se uistinu orijentirali na domaće igračice, iz ovog prstena..


Treniralo se u sklopu mogućnosti, nakon svega trener podvlači crtu ispod obavljenog posla.




– Zadovoljan sam, jasno uvijek može i bolje, a može i lošije. Hvala Bogu da su u ključnom periodu najvažnije igračice, Sara Mandekić, Ana Debelić, Petra Filipović, Antonija Butković i Antonela Kalčić, odradile maksimalan broj treninga. Bile su prisutne na 90 posto treninga. Djevojke su pokušale maksimalno usklađivati sportske i poslovne obaveze, a inače nismo kao ostale prvoligašice koje mogu trenirati po dva puta dnevno i kojima je rukomet glavni izvor prihoda. Ipak smo poluamatarski klub koji pokušava biti stabilan. Biti će nam teško, rekao sam curama da je »zid visok i bit će viši nego prošle sezone«. Treba se truditi, raditi i pokušati ga preskočiti. Valja nam pokušati ostati u ligi.


Prema namisli svog stratega Murvica će u tom »preskakanju preko zida« morati djelovati kolektivno, zajedništvo je njezin glavni adut.


– Cilj i želja nam je da ekipa bude najkvalitetnija pojedinka. Jasno da inzistiramo na pozitivnim stvarima li u biti nemamo izrazito kvalitetnu pojedinku, no ekipa bi trebala biti ta koja će iznijeti maksimalan teret. Znači da cure moraju disati kao jedna, valja nam imati ekipni duh. Radimo sve vrijeme na tome da se cure jedna za drugu »bacaju na glavu«, da se bore za svaku loptu jer svaka lopta je važna. U pripremnim utakmicama se vidjelo da počinjemo disati kao jedna ekipa, a naravno, tu će se onda profilirati desetak igračica koje će ponijeti teret Prve lige. Nadam se da će nam se trud koji smo uložili na početku, isplatiti na kraju – rekao je Čupić.


ŽRK Murvica


Vratarke: Sara Mandekić (1996.), Romina Antić (1999.), Marta Pešut (2001.).


Kružne igračice: Ana Debelić (1994.), Nika Car (2003.), Anđela Tomić (2002.).


Srednje vanjske igračice: Petra Filipović (1999.), Marijeta Lekaj (1997.), Marija Lončarić (2003.).


Vanjske igračice: Ivona Skorić (1996.), Antonela Kalčić (1999.), Kristina Grozdek (1996.), Martea Pešut (1999.), Antonija Matijašić (2002.), Dora Krešić (2003.).


Krila: Antonija Butković (1998.), Ena Ljubanović (1998.), Ana Paurević (1994.), Ema Talan (2003.).


Trener: Nikola Čupić. Pomoćni i kondicijski trener: Marko Troskot