Prva liga rukometašica

Rukometašice Murvice dočekuju Zrinski, Zamet u Osijeku

Igor Duvnjak

Mladen Prskalo s igračicama Murvice/Foto Arhiva NL

Mladen Prskalo s igračicama Murvice/Foto Arhiva NL

Sve naše igračice su motivirane i s optimizmom gledamo na ovo nadmetanje. Moramo biti maksimalno oprezni i koncentrirani da bismo utakmicu odradili najbolje moguće - kaže Mladen Prskalo, trener Crikveničanki



RIJEKA Iza rukometašica crikveničke Murvice« osam je ligaških utakmica u njihovoj premijernoj sezoni u elitnom razredu, djevojke trenera Mladena Prskala su u prvenstvu koje se igra na »preskok«, osvojile četiri boda. Večeras će od 19.30 sati nastojati obogatiti bodovni konto u Prvoj ligi u okviru koje na svom terenu ugošćuju čakovečki Zrinski.


– Atmosfera u ekipi je dobra. Dobro smo radili, a imali smo i malu pomoć Mile Rončevića, moga starog prijatelja. Pozvali smo ga da nam malo pomogne u kondicijskoj pripremi i pokaže svoj način rada, da vidimo kako to izgleda kada s nama radi jedan vrsni stručnjak – kaže Mladen Prskalo nakon stanke i odrađenih priprema uoči novog ispita njegovih igračica. – Vrlo smo zadovoljni, nadamo se da ćemo i u budućnosti raditi zajedno. Malo smo hendikepirani jer nismo baš imali suparnica za trening utakmice. To je uvijek problem u našem kraju, a i problem je što je prvenstvo ove sezone dosta rastegnuto. Uostalom, ovo je zaostala utakmica. U ekipi je bilo bolesti i viroza karakterističnih za ovo doba godine, ali mislim da ćemo biti spremni za utakmicu i da ćemo istrčati u kompletnom sastavu.



Iza rukometašica »Zameta« je razdoblje natjecateljske stanke, mlada postava trenerice Adrijane Prosenjak večeras u Osijeku od 18 sati nastavlja nadmetanje u Prvoj ligi u derbiju začelja s domaćim »Osijekom«. Obje ekipe dočekuju utakmicu s dna ljestvice, imaju po dva boda nakon osam odigranih kola.




– Blagdansko razdoblje u našoj ekipi je prošlo relativno radno, iako smo djevojkama sa strane dali slobodno da odu kući za praznike. Mi ostali smo trenirali – kaže trenerica Riječanki, čija ekipa nastavlja natjecanje u subotu gostovanjem u Umagu.


– Svjesne smo važnosti utakmice u Osijeku jer su domaće isto kao i mi na dnu ljestvice s dva boda. Susret nam je važan i da bi se počela stvarati pozitivna atmosfera u ekipi, da bi se steklo samopouzdanje. Da bi se ušlo u pozitivan ritam definitivno treba početi pobjeđivati. To je u Osijeku ostvarivo jer smo mi i Osječanke podjednake ekipe. Domaćice jesu nešto iskusnije, ali kvalitetno smo tu negdje. Ni mi ni »Osijek«, naime, nemamo neke igračice koje odskaču kvalitetom, to su sve solidne, dobre igračice s jedne i s druge strane. Male su razlike u kvaliteti, ali motiv, želja, žar, pozitivan pristup i inat nas moraju nositi u ovom nadmetanju da bismo odradili utakmicu kako treba. Voljni moment sada treba doći do izražaja da bismo osvojile ta dva boda.



Gošće Murvice su iznad Crikveničanki na ljestvici s dva boda više, domaće ih žele sustići u poretku.


– To nam je vrlo bitna utakmica. Mi ćemo napraviti sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Radili smo sve sa ciljem da budemo spremni za ovaj susret. Sve naše igračice su motivirane i s optimizmom gledamo na ovo nadmetanje. Moramo biti maksimalno oprezni i koncentrirani da bismo utakmicu odradili najbolje moguće.


Murvica je do sada imala pomoć svojih navijača, očekuje je i večeras.


– Uvijek je dobro da dođe publika, pozivamo je i na ovu utakmicu. Navijači su naš bitan igrač, motiviraju nas, cure su zadovoljne s podrškom. Lakše je igrati pred punim tribinama nego pred praznima. Pozivam stoga ovdašnje ljubitelje rukometa da dođu podržati naše djevojke, bili bismo veseli da ih bude čim više.