Prva liga rukometašica

Rukometašice Murvice dočekuju Dalmatinku, a Zamećanke u Umagu

Igor Duvnjak

Ana Debelić (Murvica)/Foto Arhiva NL

Ana Debelić (Murvica)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rukometašice Murvice, novakinje u Prvoj ligi, večeras čeka još jedan težak ispit, domaća utakmica s Dalmatinkom iz Ploča (19 sati). Ekipa trenera Mladena Prskala se ne može pohvaliti ulaskom u drugi dio sezone nakon što joj je čakovački Zrinski prije tri dana u Crikvenici do vrha napunio mrežu u prvom poluvremenu. Nastavak više nije mogao promijeniti uspostavljeno stanje stvari te su gošće otputovale s bodovima poslije uvjerljive pobjede.


– Teško je nešto reći o toj utakmici sa Zrinskim – kaže Ana Debelić, jedna od uzdanica »Murvice«, koja je do odmora primila čak 18 pogodaka. – Zaista smo jako loše krenule u utakmicu. Kasnije smo, negdje u 40. minuti, to pokušale stići, ali jednostavno je naše prvo poluvrijeme bilo toliko loše da nismo uspjele. U nastavku smo stvarno odigrale dobro, vraćale smo se na vrijeme u obranu, u jednom trenutku smo se približile i na tri gola razlike, ali prvo poluvrijeme je bilo previše loše da bismo uspjele.



 Plovidba rukometašica Zameta ligaškim Scilama i Haribdama rijetko donosi plodove, u što se uklopio nedavni osječki poraz. Učinak u sezoni rezultira time da riječka ekipa večeras u Umagu igra derbi začelja s istoimenim domaćim klubom, obje ekipe imaju samo dva boda.




– U Osijeku je bilo dobro prvih 40 minuta, a onda se vidjelo da nismo imale snage. Mislim da su nas Osječanke zato i dobile – kaže Lara Židek, efikasna vanjska igračica, prvo ime Zamećanki. – Umag i mi smo među tri ekipe koje imaju isti broj bodova. To nam je jako važna utakmica, kao što je bila i ova u Osijeku, nadam se da ćemo u gostima moći pobijediti.



Dalmatinka dolazi u Crikvenicu s trostruko više bodova od svojih domaćica koje su u devet nastupa osvojile četiri boda.


– Dat ćemo sve od sebe i ja se nadam da ćemo pobijediti. Imamo stalnu podršku navijača, dvorana je sa »Zrinskim« bila popunjena. To nam je svima drago, samo je izostao rezultat za koji se nadam da će doći sada s Dalmatinkom.