Ždrijeb

Rukometaši u kvalifikacijama za EP protiv Srbije, Švicarske i Belgije

Hina



 Hrvatska muška rukometna reprezentacija u kvalifikacijama za nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine koje će se održati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji igrat će u skupini 2 protiv Srbije, Švicarske i Belgije odlučeno je na ždrijebu u četvrtak u Trondheimu.


Na sljedećemu EP-u nastupit će 24 reprezentacije, sva tri domaćina i branitelj naslova Španjolska plasirali su se izravno, dok će kroz kvalifikacije prolazak izboriti po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u lipnju sljedeće.

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar izjavio je kako se u kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine mora ući ozbiljno i angažirano, jer skupina nije lagana.


Hrvatska će u kvalifikacijama za EP koje će se održati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji igrati u skupini 2 protiv Srbije, Švicarske i Belgije, odlučeno je na ždrijebu u četvrtak u Trondheimu.»Kvalifikacijska skupina za EURO 2020 sigurno nije lagana i moramo ozbiljnim pristupom i angažmanom potvrditi odlazak na iduće veliko kontinentalno natjecanje. Protivnici poput Srbije, Švicarske i Belgije također žele svojim igrama ostvariti odlazak na EURO i imaju se pravo nadati pozitivnom ishodu kvalifikacija. Činjenica da će to biti prvenstvo s 24 ekipe, jer se baza kvalitetnih i konkurentnih reprezentacija proširila, potvrđuje kako je europska smotra i dalje najkvalitetnije rukometno natjecanje«, rekao je Červar.

Sva tri domaćina i branitelj naslova Španjolska plasirali su se izravno, dok će kroz kvalifikacije prolazak izboriti po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.