Stara i nova lica na parketu

Rukometaši i rukometašice “Zameta” počeli s pripremama

Igor Duvnjak



RIJEKA  Za razliku od turbulentnog prošlog ljeta rukometaši »Zameta« su s novim klupskim vodsvom po planu počeli pripreme. Treneri Valter Matošević i Marin Mišković te kondicijski trener Emil Baltić jučer su na Zametu okupili momčad na čelu s dugogodišnjim kapetanom Milanom Uzelcem, mladi sastav za jednu je sezonu iskusniji i sigurno će imati što reći u premijerligaškom društvu. Nije bilo tek Matije Golika, koji čeka na razgovor s klubom, kao ni Sandra Samardžića, koji je slomio šaku desne ruke i čeka ga duža stanka. Mercato je davno prestao biti bombastičan u klubu, proteklih sezona je bilo tek zvučnih odlazaka. Ovog puta je otišao samo lijevi bek Josip Jurić-Grgić, kojega će nadomjestiti mladi srednji vanjski Lovro Jotić, prošle sezone član »Umaga«. U klub su stigli i mladi igrači lokalnih ligaša,Vilim Glavaš iz »Kozale«, Luka Broznić, Marko Jeričević i Marko Mrakovčić iz »Trsata« te znani bek Matuljaca Petar Jelušić.


  – Sigurno je tek da ćemo 27. kolovoza ugostiti »Zagreb CO«, koji nakon pet godina dolazi u Rijeku. Susret je humanitarni, za potrebe devetogodišnjeg Deana Doknića, oboljelog od celebralne paralize – rekao je Matošević.


  – Za razliku od lani počeli smo na vrijeme, godinu dana ste iskusniji, mogu se očekivati još bolji rezultati – kazao je igračima predsjednik Vedran Devčić.




  – Igrači neće morati brinuti o nekim popratnim stvarima, samo o igri – uz ostalo je napomenuo direktor kluba Vedran Babić


I Zamećanke su započele s pripremama, uz trenericu Adrijanu Prosenjak i njezinu asistenticu Jasenku Pilepić igračice su dočekale tajnica Rada Ciganović, fiziotereput Marinko Anić, a novo lice je Sandro Gulja, slavni boćar koji će Zamećankama biti kondicijski trener. Na okupu su bile sve na koje se računa, osim Ćamile Mičijević, koja je dobila slobodan dan. Sastav je bitno izmjenjen bez Ive Tabar, Stefani Stakorić, Marije Tus i Ines Gvoić kojima se klub zahvalio, a dovedene su Ana Rajić iz »Umaga« i Nataša Miočinović iz »Osijeka«.



   – Nakon uvodnog rada u Rijeci, od 4. do 9. kolovoza bit ćemo na pripremema na Petehovcu. Tu ćemo odigrati i kontrolni susret s »Lokomotivom«. Potom planiramo pet do šest susreta sa slovenskim ekipama te sa »Sesvetama«, a od 29. do 31. kolovoza idemo na međunarodni turnir u Cassano na kojem su prvak Italije »Salerno«, »Trešnjevka« te jedna rumunjska i mađarska ekipa. Prvenstvo počinje 13. rujna, prije toga, 6. rujna ćemo igrati s »Umagom« – rekla je trenerica Prosenjak