Bod kod kuće

Rukometaši Zameta u borbi za ostanak: ‘Bolje remi nego poraz’

Igor Duvnjak

RAZIGRAN U NASTAVKU – Patrik Martinović / snimio  D. ŠKOMRLJ

RAZIGRAN U NASTAVKU – Patrik Martinović / snimio D. ŠKOMRLJ

Dobro je došao ovaj bod iako je osvojen kod kuće, nakon prvog poluvremena smo se super izvukli – kaže golgeter Zamećana Patrik Martinović



Ostalo je upamćeno da su hrvatski rukometaši na prošlom Svjetskom prvenstvu u utakmici za treće mjesto protiv Slovenije imali prednost od osam golova, a na kraju su upisali poraz. Ovog puta u derbiju susjeda »Zamet« je protiv »Umaga« na svom terenu uspio anulirati identičan zaostatak za konačni remi u Ligi za ostanak. Zamećani su u prvom poluvremenu totalno razočarali navijače, na terenu su bili nazočni samo kao statisti promatrajući kako istarski gosti odmiču na osam golova razlike rešetajući riječku mrežu sa teško zamislivih 17 golova u samo 30 minuta.


U drugom poluvremenu je viđena totalno oprečna utakmica u kojoj su domaći okrenuli list. Konačno su počeli igrati u obrani u kojoj su do tada samo stajali, a proradio im je i napad. Čak su bili blizu i potpunom preokretu, ali su se na koncu morali zadovoljiti podjelom plijena u duelu koji je bio nadmetanje za ljubitelje uzbuđenja, za ljude s jakim živcima.


– I na terenu je izgledalo jako loše – kaže ljevoruka riječka nada Patrik Martinović o izdanju svoje momčadi u prvom poluvremenu utakmice protiv »Umaga«.




Nakon toga kao da je na teren izašla neka druga momčad. Patrik je s krila otišao na beka i bio je golgeter momčadi sa sedam golova te uz iskusnog Damira Vučka (šest golova) stjegonoša efikasnosti Zamećana.


– Kada su nas treneri ostavili same, mi igrači smo porazgovarali. Ne smijem reći što smo pričali, to ostaje između nas. No, vjerovali smo u preokret. Digli smo se u glavi, mentalno, psihološki i napravili smo veliki preokret. U nastavak smo ušli puno spremniji, »išli smo na glavu«, drugo smo poluvrijeme odigrali s puno više želje.


Zamećani i dalje predvode Ligu za ostanak sa 15 bodova, ali pretposljednji »Karlovac« zaostaje za samo četiri koraka. Mladu riječku momčad iskusnog trenera Drage Žiljaka poslije stanke zbog nastupa reprezentacije u Švedskoj očekuje uzbudljiva borba za ostanak.


– Dobro je došao ovaj bod iako je osvojen kod kuće, nakon prvog poluvremena smo se super izvukli. Nadamo se pobjedama u nastavku lige. Idemo »Sesvetama« kojima bježimo dva boda. Dat ćemo sve od sebe, igramo u gostima, bit će teško. Naravno, uvijek idemo na pobjedu i očekujemo ostanak u Premijer ligi.