Liga za plasman 7. do 10. mjesta

Rukometaši “Zameta” pobijedili vinkovačku Spačvu

Igor Duvnjak

Vodstvo Zamećana te domaća momčad i treneri su se odazvali apelu za pomoć poplavljenima,  skupljena je  znatna količina humanitarne pomoći



  Dvorana na Zametu.  Gledatelja 200. Suci  Barle i Vučić (Zagreb). Nadzornik Živolić (Rovinj).


ZAMET: Vučko 2, Samardžić 8 (5), Klić 3, Mrakovčić 2, Černeka 4, Uzelac, Lončarić, Stipčić, Jurić-Grgić 4, Slavić, Travica,  Juričić, Valković 1, Golik 3, Majić.


SPAČVA:  L. Stojanović 1, Šikić,  Mlakić, Kalaica, Baltić,  Ma. Mišić 11 (5), Lasić, Mi. Mišić 1, Šijaković 6 (4), T. Stojanović, Čutura 3, Rimac.




Isključenja: Zamet 2, Spačva 4 minute. Sedmerci: Zamet 5 (5), Spačva 10 (9).



Domaći su započeli nastavak s Darijom Černekom na desnom beku,  a rastrčani Samardžić je već šestim golom vratio rezultatsku ravnotežu. Prvo Černeka pa Josip Jurić-Grgić su vratili Riječane u minimalno vodstvo za prvih pet minuta drugog dijela.  Domaćini su nekako raspleli zapletene niti svoje igre  i razigrani Samardžić je u 37. minuti povisio na 17:14,  ali je uskoro morao na klupu radi ozljede brade. Novi riječki nalet s obranom »5-1« i isturenim Damirom Vučkom je viđen do sredine nastavka kada je Matija Golik iz polukontre pogodio za 21:17. Približavanjem završnice zamećanska prednost je dobila najopipljivije konture,  u 50. minuti Jurić-Grgić je golovima za 23:17 najavio pobjedu svoje momčadi. Kada je u 52. minuti Černeka povisio na čak 25:17  i najopreznijem navijaču »Zameta« je postalo jasno da će bodovi ostati u Rijeci. Time je stavljena točka na »i« ove uspješne sezone u kojoj je na kraju »Zametu« pripalo osmo mjesto. Igrači, treneri Marin  Mišković i Valter Matošević, sportski direktor Alvaro Načinović i »tehniko« Williams Černeka su na koncu zadovoljni slušali pljesak s tribina.