Premijer liga

Rukometaši Zameta ostvarili i treću pobjedu u nizu: Wang i bura otpuhali Zagrepčane s Trsata

Igor Duvnjak

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Utakmica 15. kola Premijerlige rukometaša Zamet – Metalac 20:18 (10:10). Dvorana mladosti. Gledatelja 260. Suci Bosak i Herceg (Varaždin).


ZAMET: Vučko 2, Jeličić, M. Mozetić, J. Mozetić, Grgurević, Martinović 3, Njegovan 3, Kružić 1, Sorić, Načinović, Starčević 1, Majić 3, Golik 6 (4), Chen 1, Wang.


METALAC: Bumbak, Vukšić, Potnar, Beshiri 3, Puljić, Šunjić 2, Antolković, Rajić 2, Katinić, Bešlić 2, Sertić 7, Magdić 2, Gunjača, Heningman.




Isključenja: Zamet 4, Metalac 8 minuta. Sedmerci: Zamet 5 (4), Metalac 1 (0).


Rukometaši »Zameta« uzdignutih ruku napustili su parket trsatske Dvorane mladosti nakon što su protiv »Metalca« upisali svoju treću pobjedu, itekako važnu za bijeg s dna ljestvice. U nastavku je domaćin kao trsatska bura sjajnom obranom na čelu s gorostasnim kineskim vratarom Quan Wangom, koji je zaradio pljesak za devet obrana, otpuhao Zagrepčane. U nastavku je kineski vratar primio samo osam golova! Pobjeda bi bila uvjerljivija da se ekipa trenera Drage Žiljaka nije opustila u finišu. Uspješan je, pogotovo bio u obrani bio i drugi Kinez – bek Zhao Chen. Još dugo poslije utakmice se nakon svega čula pjesma i slavlje iz svlačionice Zamećana.


Chen zabio


Zagrepčanima je trebalo nešto više od pet minuta da bi izborili prvo vodstvo. Magdić je s crte izmakao obrani i pogodio za 2:1. Bilo je od početka vidljivo nesnalaženje napada Riječana u kojem je bio i Kinez Zhao Chen nasuprot gostujućoj zoni »6-0«. Ipak, u 12. minuti Ivan Majić je uspio dovesti »Zameta« u vodstvo 4:3. Poslije obrane Marina Sorića priključio mu se i kapetan Matija Golik iz sedmerca te je poslije serije 3:0 domaćin imao do tada najveću prednost – 5:3. U duelu u kojem su carevale obrane, ona riječka je ipak bila čvršća, iz nje su domaćini pred raspoloženim Sorićem krenuli u novi niz 3:0, te je Golik povećao vodstvo na 8:5. U 24. minuti veliki pljesak je zaradio Zhao Chen jer je prvo spasio kontru u obrani, a onda pogodio iz daljine. U 28. minuti, dok su stege u obranama počele popuštati, kod 10:9, Zamećani su dobili dva isključenja, a Rajić je lako pogodio za 10:10 u jeku zagrebačke serije 3:0.



Zamet se sjetio nedavno preminulog Korada Vujnovića. Uoči početka utakmice minutom šutnje je odana počast  poznatom reporteru Radio Rijeke.



Riječka zona


Riječane je potom od prestizanja spasio vratar Quan Wang dvama odličnim obranama, te se ovim rezultatom išlo na odmor. Međutim, Kinez nije uspio zaustaviti Sertića i Rajića početkom nastavka, ovi su seriju gostiju produžili na čak 5:0 i za zagrebačko vodstvo 12:10. Quan je, međutim, zablistao kod 11:12 obranom čiste kontre poslije čega su Golik i Vučko vratili Riječane u vodstvo. Kod 15:13 za Riječane Bumbak je obranio sedmerac Goliku u 42. minuti, ali ga je iskupio Wang, koji je za 15 minuta nastavka primio samo tri gola. Poslije njegove sedme obrane razigrani Patrik Martinović je povećao na 16:13 sredinom nastavka. Uskoro je Majić golom preko centra u 48. minuti produžio zametsku seriju na 4:0 za najveću razliku do tada – 17:13. Kada je ubrzo Njegovan u 50. minuti povećao na 18:13 Riječani su prišli nadohvat važnim bodovima. Napad gostiju se razbijao o visoku riječku zonu »6-0«, dok je gostima vrijeme za preokret sve brže prolazilo. Kada su se u 55. minuti ponovili Njegovan u napadu za 20:15, a Quan Wang novom obranom, bilo je jasno da će »Zamet« upisati važnu pobjedu, a pljesak s tribina je već počeo stizati.