Osmina finala rukometnog Kupa

Rukometaši Zameta ispali iz Kupa od trećeligaša!

Igor Duvnjak

Matija Starčević (Zamet)/Foto Arhiva NL

Matija Starčević (Zamet)/Foto Arhiva NL

Motivirani s punim tribinama, kakvih nije bilo od dana dok je domaći klub igrao s imenom PIPO IPC, Međimurci su silnom borbenošću iznenadili riječke favorite koji se još nadaju ulasku u Ligu za prvaka



ČAKOVEC Utakmica osmine finala hrvatskog Kupa rukometaša Čakovec – Zamet 32:31 (13:11). Dvorana u Čakovcu. Gledatelja 800. Suci Bosak, Herceg (Varaždin).


ČAKOVEC: Levak 18, Jeftić, Škrobar, N. Petek 1, Horvatić 1, Srnec 2, Škrebić 6, Horvat 3, M. Petek 1.


ZAMET: F. Lučin, Sorić, Jeličić 6, Mrakovčić 6, Glava 6, Starčević 6, Martinović 1, Mozetić, Grgurević, Tomljanović, Babić, Načinović 4.




Rukometaši Zameta su stali na koru od banane u Čakovcu, oskliznuli su se i ispali u osmini finala Kupa s domaćim drugoligašem čakovcem, koji je u biti trećeligaš s obzirom na to da ispod Premijer lige postoji Prva liga i tek onda Druga liga. Motivirani s punim tribinama, kakvih nije bilo od dana dok je domaći klub igrao s imenom PIPO IPC, Međimurci su silnom borbenošću iznenadili riječke favorite koji se još nadaju ulasku u Ligu za prvaka.


Riječka momčad, lišena pomoći ozlijeđenog Tina Lučina, je doduše vodila u prvih dvadesetak minuta kada je bilo 9:10, ali to je bio labuđi pjev momčadi trenera Nedeljka Lalića. 


Kako je vrijeme odmicalo ona je tonula. Na poluvremenu je bilo 13:11 za Čakovec koji se do kraja zbilja nadavao golova, bilo je na koncu 32:31. Pritom je domaćin Bruno Levak dao impresivnih čak 18 golova, na efikasnosti bi mu pozavidjeli i mnogi košarkaši. Zamećanima pak ovaj iznenađujući poraz nije dobrodošla najava uoči subotnje ligaške utakmice kada u susjedskom derbiju ugošćuju susjede iz Umaga.