Riječka premijera

Rukometaši Zameta dočekuju Sesvete u prvoj domaćoj utakmici u novoj sezoni

Igor Duvnjak

Nikola Njegovan/Foto Arhiva NL

Nikola Njegovan/Foto Arhiva NL

Dolazi nam ekipa koja je sigurno u vrhu ove lige. Iako su promijenili dosta igrača, došli su im slični tipovi te mislim da je kod njih ostalo sve na istoj razini - kaže Nikola Njegovan



RIJEKA Rukometaši Zameta otvaraju riječku premijerligašku sezonu u svojoj dvorani na Zametu ogledom s gostima iz Sesveta. Momčad trenera Valtera Matoševića nije uspjela na prvom, onom vinkovačkom koraku, ostala je praznih ruku sa Spačvom, koja je bila sve, samo nježna ne. Dovoljno je reći da su Slavonci zaradili dva izravna crvena kartona, a mogli su bez problema i treći nakon starta na beka Zamećana Nikolu Njegovana, koji je danima po povratku iz Slavonije na glavi i na ruci nosio posljedice susreta uz Bosut.


– U akciji u 50. minuti bili smo u polukontri, suparnik je kasnio u blok, skočio je i pogodio me u glavu. Kada sam ustao, vidio sam da krvarim – kaže Njegovan nakon što je tijekom tjedna kombinirao treniranje i »lizanje rana« u očekivanju nadmetanja sa Sesvećanima.


– Već u utorak sam krenuo s treningom, tijekom tjedna vježbao sam bez kontakta, a prije susreta imam pregled. Ukoliko se ne mogu skinuti šavovi, nekako će me zamotati jer utakmica se mora igrati.


Čvršća obrana




Iz tabora Zamećana je uoči sezone ciklički stizalo upozorenje o nužnosti teškog fizičkog rada u obrani, o opredjeljenju na zadaće čuvanja vlastite mreže, ali na startu kao da ta upozorenja nisu naišla na slušatelje koji bi ih proveli u djelo. To naročito vrijedi za prvo poluvrijeme kada je riječka obrana progutala čak 17 golova. I najvećem laiku je jasno da pristup defanzivnim zadaćama večeras mora biti dijametralno suprotan kako bi se moglo uopće razmišljati o prvim prvenstvenim bodovima u ovoj sezoni.


– Nama o igri ne bi trebalo odlučivati da li igramo u gostima ili kod kuće, u svakom slučaju se mora igrati čvršća obrana. Stvarno je puno previše primiti 17 golova u poluvremenu. To nam je sada prva stvar koju moramo popraviti tijekom sezone.


Suparnik za »ispravljanje krivih navoda« nije nimalo bezazlen, baš obrnuto. Sesvete su jedan od čvrstih kandidata za Ligu za prvaka, izazovan je to dvoboj dviju igračkih legendi na klupama, junaka kada su se 2003. i 2004. godine osvajala zlata na Svjetskom prvenstvu u Portugalu i na Olimpijskim igrama u Ateni, domaćina Valtera Matoševića i gosta Davora Dominikovića.


Pivoti


– Dolazi nam ekipa koja je sigurno u vrhu ove lige. Iako su promijenili dosta igrača, došli su im slični tipovi te mislim da je kod njih ostalo sve na istoj razini. Moramo paziti na suradnju njihovih vanjskih igrača s pivotima budući da se njihov kružni igrač dosta kreće po liniji, a to nam je za sada stvaralo probleme. Na tome smo radili na treninzima tijekom tjedna te mislim da bi sve trebalo biti u redu.


On i suigrači se naravno nadaju prvoj prvenstvenoj pobjedi.


– Jasno da je cilj pobjeda. Nitko se ne nada tome da će biti lagano, ali svakako moramo pobijediti i takav pristup moramo ostaviti za daljnji tijek sezone.


Današnja utakmica u Centru Zamet počinje u 18 sati.