Novi transfer

Riječki rukometni internacionalac Antonio Pribanić u Temišvaru

Igor Duvnjak

Antonio Pribanić

Antonio Pribanić



RIJEKA Antonio Pribanić, poznati riječki rukometni internacionalac, je potpisao za rumunjsku »Politehniku« iz Temišvara, čime je u svoj karton ionako bogat raznih klubova dodao još jedno ime.


Zapaženi istaknuti kružni igrač tako nastavlja dugogodišnji put započet davno u mlađim kategorijama riječkog »Kvarnera«, odakle je krenuo njegov uzlet. Kao i razna znana imena igrao je svojevremeno u »Senju«, potom »Umagu« pa »Bjelovaru«.


Sa zapaženom generacijom Bjelovarčana je ostvario lijep uspjeh, osvojeno je treće mjesto u Hrvatskoj poslije čega je počela inozemna karijera, koja traje već osam godina.




Antonio je pošao u mađarski »Szeged« za kojega je igrao dvije sezone, prešao je u poljski »Mielec« gdje je proglašen najboljim pivotom poljske lige pa je novu afirmaciju potražio u Rumunjskoj došavši u »Baia Mare«, kada je njegov klub poslije dugih sedamnaest godina osvojio dvostruku krunu.


Nove su mu stanice potom bile poljska »Legionovo« i mađarski »Komlo« da bi sada stigao primamljiv poziv iz Temišvara.


»Politehniku« vodi poznati crnogorski stručnjak Pero Milošević, koji je uz ostalo bio i crnogorskim izbornikom. Pribanić je potpisao ugovor na dvije plus jednu sezonu.


– Prezadovoljan sam uvjetima iz ugovora. Klub je ambiciozan, vodi nas poznati stručnjak, a osim mene angažirana su još tri reprezentativca u momčad koja već ima šest reprezentativaca – kaže Antonio Pribanić, koji je na odmoru u Rijeci.


Poslovično odan treningu očekuje još puno od karijere, u prosincu će imati 31 godinu.


– Plan je pokušati napasti jednu od titula, osvojiti Kup ili rumunjsko prvenstvo. Vraćam se nakon tri godine u Rumunjsku, želja je ostvariti nove uspjehe nakon onih koji su bili u »Baia Mareu«, pun sam sportskih ambicija. 


priba1


Antonio Pribanić