Prekinut niz

Riječani bez baruta: Zamet poražen od Varaždina

Igor Duvnjak

Foto. M. GRACIN

Foto. M. GRACIN

Domaći će itekako pamtiti posljednjih 20 minuta prvoga poluvremena, kada su mrežu pogodili tek jednom, i to iz sedmerca



RIJEKA Rukometaši »Varaždina« sinoć su prekinuli niz »Zameta« od dvije domaće pobjede u potpunosti nadigravši »crvene« već u prvom poluvremenu i olakšavši si itekako posao u nastavku. Pritom su čuvali veliku prednost od čak sedam golova. Gosti su tako Riječanima uzvratili za poraz na svom terenu, a poraženi će itekako pamtiti posljednjih dvadeset minuta igre prvoga poluvremena, kada su ostavši bez baruta mrežu pogodili tek jednom i to iz sedmerca. Veseli Varaždinci su slavili čak 27:19.


U nervoznom i borbenom početku konkurenti su jedan drugome puhali u vrat, u prvih dvanaest minuta viđeno je šest izjednačenja rezultata, a gosti su prvi put poveli u 13. minuti kada je bivši Zamećanin Jadranko Stojanović pogodio za 7:6. Najavio je time vrlo dugo krizno razdoblje, a onda i poraz domaćih, koji su odjednom ostali bez streljiva u napadu pa su gosti sve više odmicali, a Zobec im je u 20. minuti donio opipljiviju prednost (10:6).



Utakmica 11. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Varaždin 19:27 (7:14). Centar Zamet. Gledatelja: 240. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na moru).




ZAMET: Vučko 6 (2), Jeličić 1, Grgurević 2, Martinović 1, A. Katić, Kružić 1, Sorić, Načinović 2, Starčević, Lučin, A. Dunato, I. Katić, Majić 2, D. Dunato 1, Mrakovčić, Golik 3 (1).


VARAŽDIN: Špikić, Špruk, Zobec 6 (2), Novak 1, Glavaš 3, Vincek,Meštrić,Vidaček 1, Sklepić 1, Levak 2, Jurišić 7, Vrdoljak, Koprek, Stojanović 6.


Isključenja:Zamet –, Varaždin 14 minuta. Sedmerci:Zamet 6 (3), Varaždin 2 (2).



Damir Vučko je potom prekinuo domaći golgeterski post od deset minuta pogotkom iz sedmerca, ali odnos snaga na terenu nije se mijenjao, naprotiv. Jurišić je u 26. minuti povećao gostujuću prednost na čak 13:7, a Zamećanima je vratar Matija Špikić s osam teških obrana ostajao enigma. Na odmor se otišlo sa 14:7 za goste, a Zamećani su u posljednjih 20 minuta prvoga dijela postigli tek gol iz sedmerca, dok je Špikić imao već deset obrana.


Taj period gosti su dobili 8:1, otišavši sa 6:6 do velikog vodstva. Domaći brod, ionako jako nakrivljen, u nastavku je samo tonuo. Izgledi Riječana za veliki preokret bivali su sve više plod želje njihovih navijača, nego odraz onoga što se odvijalo na parketu. Domaćini su od sredine nastavka pokušali i očajničkom obranom »4-2«, ali i s vrha tribina bilo je sve vidljivije da im nema spasa.