MRK Zamet

Reprezentativni vratar Fran Lučin iz Rijeke odlazi u Umag

Igor Duvnjak

Odlučio sam se za odlazak i to ponajviše iz sportskih razloga. Naime, u Umagu bih trebao biti prvim golmanom - kaže Fran Lučin. Njegov brat Tin otišao je u Ademar Leon



RIJEKA – Fran Lučin odlazi iz Zameta u Umag, to su riječi koje su već tjednima kolale u ćakulama po riječkim rukometnim kantunima, ali su sada definitivno dobile sasvim konkretne obrise, takve da se njegov odlazak s onu stranu Učke može smatrati gotovo gotovom stvari. Mladić, koji se s klupskim kolegama Veronom Načinovićem i Patrikom Martinovićem nedavno vratio sa Svjetskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji, gdje je Hrvatska eliminirana u osmini finala, očito više neće surađivati sa Zametom.


Može se sada samo konstatirati da nakon svega Zamet ostaje bez braće Lučin budući da je Tin, stariji od njih, prestao biti igrač Zameta nakon završetka sezone. Taj nadareni bek koji je svojevremeno bio i u A reprezentaciji, kao dječak je iz Zameta pošao u Kozalu gdje se afirmirao, istaknuo se po povratku u Zamet, a onda prešao u PPD Zagreb, što na koncu nije ispalo sretno rješenje niti za njega, niti za hrvatskog prvaka pa se vratio u Rijeku. Po povratku među Zamećane se nije naigrao zbog čestih ozljeda, da bi na koncu sezone odlučio okušati se u uglednom španjolskom klubu, prešao je u Ademar Leon.


Dobitna kombinacija


Mlađi brat, vratar Fran, rano je dobio priliku braniti u prvoj ekipi Zameta, bila je vidljiva njegova nadarenost, napredovao je pod budnim okom Valtera Matoševića koji je dugo vremena radio s njim. Kada je, međutim, legendarni vratar, najtrofejniji riječki sportaš, došao za kormilo Zamećana, Lučin je odlučio ne sačekati ga već potražiti sreću u Umagu. U Rijeci je uglavnom dijelio minutažu s Marinom Sorićem, taj tandem se za Zamećane pokazao dobitnom kombinacijom, po postotku obrana njih dvojica su bila drugi njajuspješniji par Premijer lige iza onih prvaka PPD Zagreba. Tandem se sada raskida, Sorić je, oduševljen Matoševićevim dolaskom za kormilo, odmah odlučio ostati u Zametu, Lučin nije. Doduše, još nije podnio službeni zahtjev za ispisnicom, ali sam je izjavio kako namjerava otići. Uglavnom, ljetos je prometno na relaciji Rijeka – Umag, s ove strane prema Istri otišao je Filip Glavaš, desno krilo Zamećana. Riječani pak očekuju da će u svoje redove dovesti pivota Umaga, kadetskog reprezentativca Jana Kolera.




– Odlučio sam se za odlazak i to ponajviše iz sportskih razloga – poručio je Fran Lučin. – Naime, tamo bih u Umagu trebao biti prvim golmanom, dok sam ovdje u Zametu do sada dijelio minutažu sa Sorićem. Istina, još nisam ništa potpisao. Danas bih se trebao naći s predstavnikom Umaga i s njim još dogovoriti detalje i onda bi to sve bilo konačno, premda smo se mi već prije načelno dogovorili.


Dvojba


Iz Zameta za sada nema nikakvih poruka o nekoj eventualnoj zamjeni za Frana Lučina, zna se samo da je još od ranije s prvotimcima nadareni mladi Tino Viskić, koji je već prošle sezone dobio malo prilike u Premijer ligi. Hoće li klub posegnuti za još jednim golmanom ili će se osloniti samo na Sorića, dokazano kvalitetnog premijerligaškog vratara i Viskića, trebalo bi biti poznato idućih dana.


Kada smo već kod kadetskih reprezentativaca, Veron Načinović je još ranije potpisao ugovor, kao i Matija Starčević koji je na koncu ispao iz kombinacije za Sjevernu Makedoniju, treba još ostvariti dogovor s Patrikom Martinovićem. Zamet je inače još ranije iz Dubrave vratio svoje nekadašnje desno krilo Sandra Samardžića, stigla su i dva bekovska pojačanja. Iz Rudan Labina je angažiran Vanja Šehić, a iz Mornara Crikvenice Tony Zarev. To je za sada sve, a za eventualne dolaske trebat će još pričekati.