Srce na parketu

Prva liga rukometašica: Odličan otpor Zamećanki prvakinjama

Igor Duvnjak

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



RIJEKA – Utakmica 19. kola Prve lige rukometašica Zamet- Podravka Vegeta 19:23 (10:8 ). Dvorana na Zametu. Gledatelja 177. Suci Emanović, Mikić (Štivica).


ZAMET: Troskot, Martinović 1, Jerčinović 3, Židek, K. Mikolić 3, Brkljača, I. Mikolić 6 (6), Skokandić, Jelenović 3, Toskić,Stanić, Jurčić 1, Visković 1, Dobrić 1, Piršl.


PODRAVKA VEGETA:Jukić, Turk 1, Dežić 5, Karlovčan 3, Krsnik, Toth 1, Džono, Borac, Mrđen, Kapitanović, Vidak 6, Ećimović, Pavlović, Horvat, Ikhneva 5 (3), Debelić 2.




Isključenja: Zamet 6, Podravka Vegeta 8 minuta. Sedmerci: Zamet 6 (6), Podravka , Vegeta 3 (3).


Rukometašice “Zameta” su pružile odličan otpor prvakinjama iz “Podravke Vegete”, koje su veći dio utakmice na Zametu itekako zamuckivale u ulozi favoritkinja. Borbene mlade Riječanke su sa “srcem na parketu” odličnom obranom dugo držale gošće u šahu, još u 45. minuti su imale neriješen rezultat. Tek približavanjem finiša iskusnije i kvalitetnije Koprivničanke su dobile 23:19. Zamećankama ostaje zadovoljstvo za zapaženu partiju za koje su na koncu nagrađene srdačnim pljeskom sa tribina.


Zamećanke su u prvih šest minuta uspjele sačuvati mrežu netaknutom što im je omogućilo prelazak u vodstvo 2:0 dvama golovima koje je iz sedmerca postigla Iva Mikolić. Obrana Zamećanki je nastavila dobro funkcionirati što je bio polog održavanja gola – dva prednosti u početnih petnaestak minuta do kada Riječanke primile samo tri pogotka, tek dva iz igre. Koprivničanke su bile pomalo šokirane vrlo energičnim ulaskom u igru mladih Zamećanki te favoritkinje nisu uspijevale povezati niti svoje igre, napad im je bio dosta bezidejan. Tek u 17. minuti je viđeno prvo izjednačenje kada je Ana Turk s igračicom više za gošće s krila bila točna za 4:4. Inspirirane domaće igračice međutim nisu popuštale, “održavale su vodostaj” i minimalno vodstvo u tih početnih više od dvadeset minuta igre. Srčanom i pametnom igrom u zoni “3-2-1” pravile su itekakve “smetnje na vezama” koprivničkim gošćama.


U 23. minuti riječku ekipu je zadesio hendikep kada se ozlijedila Marta Jurčić, koja je morala iz igre. Njezine suigračice se međutim nisu smele. Počele su u napadu igrati sa dva pivota a u 28. minuti Katja Mikolić i Josipa su pogodila za itekako iznenađujućih čak 9:6. U 29. minuti je šepajući izašla i gošća Ana Turk a Riječanke su otišle u svlačionicu vodstvom 10:8. Vodile su cijelo poluvrijeme dozvolivši prvakinjama samo tri izjednačenja u istom tonu su započele i drugo poluvrijeme.


Dostignute su tek u 36. minuti kada je reprezentativka Marijeta Vidak pogodila za 11:11. Koprivničanke su polako počele pronalaziti puteve ka riječkoj mreži i u 38. minuti im je Karolina Karlovčan donesla prvo vodstvo, 13:12. Sredinom drugog poluvremena, bodrene iz gledališta Riječanke su uspjele anulirati zaostatak, u 45. minuti Josipa Jerčinović je izjednačila na 14:14. Uz mnogo muke i truda favoritkinje su izborile tri koraka prednosti, u 49. minuti Marijeta Vidak im je donesla vodstvo 17:14. Približavanjem finiša Korivničanke su ipak nekako sve jače lomile otpor mladih suparnica približavajući se bodovima koje su si pribilježile još prije ulaska u dvoranu, u 54. minuti Korina Karlovčan ih je odvojila na 20:16.