Mladen Prskalo

Protiv Osijeka smo osvojili presudne bodove za prvoligaški spas

Igor Duvnjak

Mladen Prskalo/Foto Arhiva NL

Mladen Prskalo/Foto Arhiva NL

 Odmakli smo Osijeku, koji još igra teške utakmice s Podravkom Vegetom i Lokomotivom, gostuje i kod Trešnjevke. Mislim da smo blizu ostanka pa da će ovaj naš kraj i iduće sezone imati prvoligašice - kaže trener crikveničkih rukometašica



RIJEKA Rukometašice crikveničke Murvice su se radovale na domaćem parketu nakon nedjeljne pobjede u derbiju začelja s Osijekom. U dramatičnom finišu novakinje u Prvoj ligi su imale toliko više znanja i koncentracije koliko je trebalo za minimalnu, ali jako bitnu pobjedu.


– Bila je to jako teška utakmica. Bili smo dva tjedna bez utakmica, a imali smo i teški susret s Podravkom Vegetom te smo samim time bili jako hendikepirani, nismo se uspjeli pripremiti kako treba – kaže trener crikveničkih rukometašica Mladen Prskalo. – Imamo velikih problema s Antonelom Kalčić, koja je, iako ozlijeđena, dala pobjedonosni gol. Petra Filipović radi fakultetskih obaveza tijekom tjedna nije s nama trenirala niti jednom. Unatoč svemu tome cure su bile izvanredne, borile su se od prve do posljednje minute s itekako pojačanim Osijekom. Zasluženo smo pobijedili.


Nedjeljna pobjeda je Murvici kao bronhi, sada se lakše diše. Kirice su pretposljednjim Slavonkama odmakle za dva koraka, uz to su ih svladale dva puta.




– To su nam vrlo bitni, čak i presudni bodovi za spas. Odmakli smo Osijeku, koji još igra teške utakmice s Podravkom Vegetom i Lokomotivom, gostuje i kod Trešnjevke. Mislim da smo blizu ostanka pa da će ovaj naš kraj i iduće sezone imati prvoligašice.


Murvicu očekuje još pet ligaških utakmica, veliki izazov je i nastup u Kupu.


– U četvrtfinalu Kupa gostujemo kod Ivanića 17. travnja, prije toga u ligi gostujemo kod Bjelovara. Potom nam dolazi Koka, to su nam vrlo bitne utakmice. Apsolviramo li uspješno jednu od njih, ostajemo u Prvoj ligi.