Rukometašice »Zameta«

Prosenjak prije susreta sa “Zrinskim”: ‘Najvažnije je pobijediti’

Igor Duvnjak

Adrijana Prosenjak / arhiva NL

Adrijana Prosenjak / arhiva NL

Gošće su borbene, uvijek smo se mučile za pobjedu – kaže Adrijana Prosenjak



Rukometašice »Zameta« danas od 17 sati otvaraju drugi dio domaće ligaške sezone, igračice trenerice Adrijane Prosenjak poslije uvjerljive pulske pobjede nad »Arenom« žele riječku reprizu sa »Zrinskim« iz Čakovca i obogaćivanje bodovnog salda.


– Najvažnije je pobijediti – kaže Adrijana Prosenjak dok se ona i ekipa u ligaškoj plovidbi valjaju na valovima teške višemjesečne klupske krize. –»Zrinski«, istina, jest ekipa koja se bori za ostanak, ali pojačana je s dvije igračice iz »Podravka Vegete«. Jedna od njih nam je dobro znana Kristina Elez, vanjska igračijka koja se nakon rođenja djeteta vratila na parket. Prošla je pripreme s Koprivničankama, što govori da je u dobroj fizičkoj kondiciji. Svakako da im ona puno znači jer Čakovčanke imaju inače mladu ekipu, koja je prije igrala s ulaskom u zonu, nisu imale vanjski šut. S Kristinom su to sada dobile, isto kao i mogućnost razigravanja ostalih igračica.


Kormilarka Zamećanki je nastavila redati komplimente na račun gošći, upozoravajući da njezine igračice očekuje teška zadaća.




– Gošće su borbena ekipa s kojom smo se svaki put mučile za pobjedu, u gostima skoro cijelu utakmicu, doma barem jedno poluvrijeme. Očekujem stoga veliku borbu. Neće biti jednostavno. Mentalitet ekipe »Zrinskog« je takav da se one ne predaju, igraju od prve do posljednje minute. Osim Elez, imaju i reprezentativno lijevo krilo Stelu Posavec, uz njih je tu i Papac te neke domaće igračice. U protekla dva nastupa glatko su svladale »Split« s kojim smo mi u gostima odigrale neriješeno.


Prosenjak se uzdaje u svoje vratarke, dobru obranu kao bazu za brzi odlazak u napad, sve u skladu s modernim rukometom.


– Ne očekujem laganu utakmicu, ali očekujem dva boda kao odgovor moje ekipe koja je dobila prošla dva susreta i pokazala više nego solidnu igru. Dobro smo se pripremile, imamo širok izbor igračica. Svakim danom su sve bolje, koriste svoju minutažu. Najvažnije je da dobro krenemo u obrani, da nam vratarke budu raspoložene jer smo u protekle dvije utakmice vidjele da puno više golova postižemo iz tranzicije nego na postavljeni napad gdje još uvijek imamo problema.