Rukometašice Zameta

Prosenjak prije “Lokomotive”: Prepuštene smo same sebi

Igor Duvnjak

NL arhiva

NL arhiva



RIJEKA Rukometašice »Zameta« u drugom ligaškom kolu dočekuju zagrebačku »Lokomotivu« (18 sati) skoro pa u kompletnom sastavu. Trenerica Adrijana Prosenjak neće imati na raspolaganju jedno od imena u vanjskoj liniji.


– Kompletne smo izuzev Antonele Kalčić, koja se već par dana žali na bolove u koljenu. Riječ je o mladoj lijevoj vanjskoj igračici, rođenoj 1999. godine na koju smo dosta računali u ovom dijelu sezone, ali očito da je ona dosta sklona ozljedama jer nije ovo prvi put da se Antonela žali na slične probleme – kaže kormilarka Zamećanki.


– Ona neće biti u sastavu. Sve ostale igračice su zdrave, raspoložene za igru, drugih zdravstvenih problema nemamo. Uz takozvanu prvu postavu, tu je dosta mlađih.




»Zamet« je itekako oslabljen u odnosu na prošlu sezonu, vidljivo je i iz daljine da trenericu u ovom prvenstvu očekuje itekako težak posao. Uz to klupska situacija nije ružičasta, dugogodišnji predsjednik Luka Denona već dugo uzalud traži potencijalnog nasljednika na mjestu čelnika Zamećanki.


– Nije lako. Treba motivirati ekipu, »pogurati« je, uvjeriti je da će biti i bolje, ali situacija je dosta loša i s kim god da pričaš, dosta je neizvjesna. Prepuštene smo same sebi. Radimo, treniramo… Luka Denona pokušava pomoći na sve načine, ali očito da apsolutno nema nigdje nikakvog interesa. Što se toga tiče, situacija je dramatična.


U takvoj situaciji Adrijana Prosenjak dočekuje »Lokomotivu«, prošle sezone samo bod ispred Zamećanki, ali sada u ulozi favorita. Trenerica je u svojim davnim slavnim vratarskim danima pod vodstvom slavnog Senjanina Josipa Šojata s »lokosicama« bila prvakinja Jugoslavije i osvajačica Kupa EHF-a.


– Naravno da je »Lokomotiva« favorit. Pojačala se, postala je opet stabilan klub. Nema trzavica. Sve je sada na njihovoj strani. Mi pak u prva četiri kola imamo vrlo težak raspored. I mi smo same krive što smo propustile priliku na gostovanju u Umagu u prvom kolu.


Poslije dolaska »Lokomotive« idemo »Koki« u Varaždin, nakon čega dočekujemo tradicionalno kvalitetne »Sesvete« s kojima smo uvijek imale teškoća. U najnezgodnijem trenutku nas očekuje ovaj »hod po trnnju«, ali mi nismo zaboravili igrati. Moje djevojke su željne igre, dobrog rezultata.


Trebao bi nam jedan povoljan ishod, neka pobjeda da podigne atmosferu. Imamo volje i želje, marljivo se trenira, ali bi nam trebala jedna dobra utakmica da potaknemo same sebe na još bolji rad i da zaboravimo sve ove probleme – poručila je Prosenjak.