Rukometašice ''Zameta''

Prosenjak nakon uvjerljive pobjede nad ”Sesvetama Agroproteinkom”: Prezadovoljne smo startom

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometašice »Zameta« su zadovoljno trljale ruke nakon uvjerljive pobjede u gostima nad »Sesvetama Agroproteinkom«. Totalno podmlađena ekipa trenerice Adrijane Prosenjak je bila »vrućih dlanova« te je u mrežu svojih domaćica natrpala čak 33 gola. U najavi prvenstva Adrijana je rekla da će se itekako radovati svakom ligaškom bodu, sada je bilo itekako razloga za zadovoljstvo.


– Itekako smo se radovale. Odigrale smo dobro, odlično u obrani od prve do posljednje minute – kaže Adrijana Prosenjak nakon uspjeha u Sesvetama sa čak sedam golova razlike. Optimizam iskusne golmanice Jelene Piršl očito nije bio bez pokrića. – Igračice koje su u teren ulazile prilikom rotacija su se dobro nadopunjavale. Tijekom prvog poluvremena smo se izmjenjivale u vodstvu sa suparnicama, koje su kao i mi mlada, solidna ekipa. Do kraja smo mi više izdržale u jakom ritmu utakmice. Domaće su, naime, također dosta trčale, stalno su vukle »brzi centar«.


Trenerica očito ima dobro pripremljenu ekipu, koja je bila motivirana, što se vidi po obrambenom učinku.




– Mi smo u svemu bile izdržljivije, manje smo griješile, a obrana nam je bila stvarno besprijekorna. Iz te naše zone smo zabijale puno laganih golova polukontrama i kontranapadima. Pritom je Rea Jelenović odigrala svoju najbolju utakmicu od kada je u »Zametu«, ali moram pohvaliti i sve ostale igračice za obranu. Taj dio igre je bio ključ. U početku smo imale problema s napadom, ali kako je utakmica odmicala, i on je proradio. Kako smo stekle prednost počele smo ležernije odigravati i u napadu.


Mlade Zamećanke su iznenađujuće dobro počele prvenstvo, nakon uzbudljivog remija kod kuće s Bjelovarčankama ostvarile su pun pogodak s tradicionalnim rivalkama iz Sesveta u gostima. Doduše, nastavile su uspjesima iz pripremnih utakmica kada su redale samo pobjede. – Prezadovoljne smo sa startom. Nismo znale svoju snagu jer jedno je igrati prijateljske utakmice, a drugo one prvenstvene. Očekivale smo iz prve dvije utakmice dva boda, osvojile smo ih tri.

Pred mladim Zamećankama je dvotjedna stanka, imaju dosta vremena pripremiti se za novi važan ispit, domaću utakmicu s varaždinskom »Kokom«.