Trenerica rukometašica

Prosenjak: ‘Voljela bih da ponovimo jesen, ali bit će teško’

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometašice »Zameta« počinju pripreme za nastavak sezone, a okupljanje je najavljeno za večeras od 19.30 sati u Centru Zamet. Ekipa trenerice Adrijane Prosenjak prošloga je ljeta doživjela potpuno preobrazbu, zbog besparice je ostala bez svih najistaknutijih imena, osim vratarke Jelene Piršl. Usprkos tome, igračice iz druge ekipe, bez ligaškog iskustva, vrlo su ugodno iznenadile plasiravši se u gornji dio prvoligaške ljestvice. Razmišljanja o budućnosti, međutim, nisu optimistična jer se još uvijek čeka ispunjenje dugovanja prema igračicama, što ometa dobro raspoloženje na početku priprema.


– Ništa se nije pomaknulo s mrtve točke otkad je održana Skupština kluba, čeka se da dobijemo plaće, zapravo čekamo sredstva iz proračuna. Ispada da nema nekog velikog interesa za nas. Uvijek je isto, imamo standardne probleme – kaže trenerica Zamećanki Adrijana Prosenjak.


– Svjesno smo imali dužu pauzu jer nam prvenstvo počinje 2. veljače. Prva dva tjedna bavit ćemo se fizičkom pripremom, u glavnoj ulozi će biti Sandro Gulja, specijalist za fizičku pripremu. Nakon toga imamo dva tjedna za hvatanje natjecateljskog ritma. Što se pripremnih utakmica tiče, vjerojatno ćemo igrati s »Ajdovščinom« kod nas na Zametu i u gostima. Imamo na raspolaganju sve igračice osim Ive Mikulić, koja čeka operaciju.


Možemo žaliti što smo jesenas ostale bez nekoliko bodova jer će nam u nastavku biti izuzetno teško. Imamo težak raspored, sastajemo se i s »Podravkom Vegetom« i »Lokomotivom« na domaćem parketu, a s izravnim konkurenticama igramo u gostima. Osim toga, igramo jednu utakmicu više u gostima. Voljela bih da ponovimo jesen, ali to će biti jako teško.I. DUVNJAK