Rukometašice Zameta

Prosenjak: Ako već nema ničeg drugog, imamo barem bodove

Igor Duvnjak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

RIJEKA Rukometašice »Zameta« su dobro krenule u drugi dio sezone, nakon plasmana u četvrtfinale Kupa zaredale su ligaškim uspjesima od koji je posljednji u nizu uvjerljiva pobjeda nad »Trešnjevkom« u gostima s osam golova razlike.– U Zagrebu smo stvarno lijepo krenule već od prve minute – kaže trenerica Riječanki Adrijana Prosenjak. – Naša prva sedmorka, sastavljena od onih iskusnijih igračica, stvarno je odigrala koncentrirano, ušla je u susret baš onako kako treba.

Igrale smo dobro u napadu s malim greškicama u obrani, koje je iza suigračica ispravljala vratarka Jelena Piršl. Vodile smo cijelu utakmicu, već u prvom poluvremenu je bilo osam golova razlike. Naravno, kada smo počele mijenjati postavu onda se taj ritam malo izgubio, no nije bilo nikakvih problema. Priliku su do kraja dobile sve igračice i dobro su je iskoristile.


Iza Zamećanki je osim pobjede u Kupu nad »Umagom« sada niz od tri puna pogotka u prvenstvu, u gostima s »Arenom« i »Trešnjevkom« te kod kuće sa »Zrinskim«, sve u eri kada ekipi teško pada višemjesečna klupska kriza.– Start je odličan, u četiri utakmice imamo isto toliko pobjeda. Kada bi i drugi u klubu i oko njega bili kao mi, kao što smo mi startale, bilo bi nam idealno. Baš smo zadovoljne, sada barem imamo bodova, ako već nema ničeg drugog. Sada nas očekuju domaće utakmica s »Dugim Selom« i »Umagom«.

Sesvećanke su nam s nekim porazima dale šansu da im se približimo na jedan bod. Kasnije gostujemo baš kod njih, borba za četvrto mjesto postaje otvorena. Ostvaruje se ono što smo planirale, namjera da ove sezone budemo između trećeg i šestog mjesta. Ne dao Bog većih prevrata, tako će i biti. Uz to polako afirmiramo mlade igračice, koje dobijaju dosta šansi. One, Antonela Kalčić i ostale, jako lijepo iskorištavaju te prilike.