Novi posrtaj

Prokockana prednost: Rukometaši ”Zameta” poraženi u 12. kolu od Zagrepčana

Igor Duvnjak

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



RIJEKA Utakmica 12. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Metalac 31:33 (18:16 ). Dvorana Centar Zamet. Gledatelja: 200. Suci: Davor i Zoran Lončar (Varaždin).


ZAMET: Đurica, Jeličić 8, Martinović 3, Uzelac, Lučin 13 (7), Stojanović 1, Glavaš, Sorić, Načinović, Golik 2, Kružić 3, Valković 1, Grozdek, Majić, Šunjić, Mrakovčić.


METALAC: Lončar, Vukšić 4, Potnar 1, Boras, Jurakić 6, Markušić 2, Svalina, Ševo, Katinić 4, Egzeta 11 (1), Jugović, Bešlić 2 (2), Beshiri 3.Isključenja: Zamet 4, Metalac 10 minuta. Sedmerci: Zamet 8 (7), Metalac 5 (3).

Željko Tomac, poznato riječko sportsko ime, koji je nedavno na SP-u u Francuskoj na klupi norveške reprezentacije slavio srebrnu medalju svjedočio je  novom posrtaju »Zameta« u nastavku sezone. Domaćini su u nastavku prokockali znatnu prednost, vodstvo od 22:17, koje je do kraja »Metalac« pretvorio u svoju pobjedu 33:31. Razumljivo je bilo slavlje i pjesma njegovih igrača, dok su domaćini, oslabljeni bez ozlijeđenih Matea Hrvatina, Filipa Glavaša i Petra Jelušića pokunjeni otišli s terena. Dva istaknuta imena, vratar Marin Đurica s 15 obrana i Tin Lučin s 13 golova, nisu bili dovoljni za izbjegavanje novog riječkog poraza.




Marin Kružić je svojom gromovitom ljevicom nadmudrio isturenu zonu »metalaca«, obranu 5-1 za prvo vodstvo Riječana, 2:1 na početku kada su rastrčani konkurenti usprkos obilju pogrešaka rešetali mrežu sa svih strana. Kada je Marin Đurica nanizao tri teške obrane, stvorio je svojim suigračima pistu za uzlet i prvo vodstvo s dva gola razlike (7:5) pogotkom iz sedmerca lucidnog Tina Lučina. Đurica je potom obranio sedmerac Bešliću, zatim i jedan »zicer« poslije kojeg je mladi Patrik Martinović pogodio za 8:5 u 14. minuti. Poslije nove čudesne obrane Đurice i harlemovske asistencije kapetana Milana Uzelca Lučin je povisio na 13:9 u 21. minuti. Niti raspoloženi vratar nije međutim pomogao domaćinima u održavanju prednosti, poslije niza zametskih napadačkih propusta razigrani Toni Ezgeta je primakao Zagrepčane na 16:15 u 28. minuti.


Početkom nastavka, poslije nove obrane Đurice mladi Dario Jeličić je Riječanima vratio najveću razliku iz prvog dijela od četiri gola, pogodio je za 20:16 u 32. minuti. Par minuta potom opet se istaknuo Đurica, a na drugoj strani nezaustavljivi Lučin je dao svoj već deveti gol i povisio na 22:17. Niti to nije bilo jamstvo domaćinima za mirniji nastavak, »Metalac« je kažnjavao napadačke propuste i prišao na 23:21 u 42. minuti. U 47. minuti Marko Jurakić je neuspješni napad Zamećana sankcionirao pogotkom za totalno primicanje domaćinima, samo minutu kasnije je i izjednačio (26:26). »Zamet« je reagirao novim Lučinovim golom da bi onda Marin Sorić zamijenio Đuricu i obranio sedmerac Bešliću. Nova nezgoda po Riječane je uskoro stigla kada je Lučin zbog ozljede morao iz igre kod 27:27, a nakon tehničkih grešaka Uzelca i Matije Golika gosti su odmakli na 30:28.