Europsko prvenstvo

Pripreme hrvatskih rukometaša: Prilika da i navijači osjete dobre vibracije

Igor Duvnjak

foto Davor Kovacevic

foto Davor Kovacevic

Hrvatska danas igra sa Slovenijom u Ljubljani, a u subotu slijedi uzvrat s istim suparnikom u Areni Zagreb



ZAGREB Ako ima barem zrnce istine u staroj poslovici koja kaže da se po jutru dan poznaje, hrvatski rukometaši imaju sve uvjete za uspješan nastup na Europskom prvenstvu koje će biti održano u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču od 12. do 28. siječnja iduće godine. Naime, štićenici izbornika Line Červara ovaj tjedan se pripremaju u Zagrebu i odlično su raspoloženi.


Zapravo, atmosfera na treninzima u Areni Zagreb je odlična. Iako među igračima postoji osjetna razlika u godinama, to se uopće ne može primijetiti. Slikovito rečeno, reprezentacija izgleda kao razigrani razred u kojem vladaju dobre vibracije, zajedništvo i zafrkancija.


Tako je, na primjer, jedan od zahvalnijih tema impozantna pojava 19-godišnjeg Halila Jaganjca koji, s dva metra visine i odgovarajućom muskulaturom, doslovno izgleda kao da je od brda odvaljen. Starijim reprezentativcima teško je vjerovati da tako mlad dečko može biti toliko moćan. Naime, Jaganjac ove sezone u dresu »Metalurga« iz Skoplja pokazuje da fantastične fizičke predispozicije prati i ogromna nadarenost.




Ovaj tjedan koristi se i za odrađivanje marketinških aktivnosti i obaveza prema sponzorima. Tako je u Areni Zagreb frizura Manuela Štrleka dospjela pod mašinicu za šišanje, a Červarov asistent Zlatko Saračević krenuo je suprotnim smjerom. Njegova prepoznatljiva frizura, jedna od onih koje ne poznaju češalj, obogaćena je vlasuljom.


Ukupni dojam definitivno pokazuje da je iznimno bolni poraz od Slovenije u borbi za treće mjesto na ovogodišnjem SP-u u Francuskoj probavljen i stavljen u arhivu. Svi sastojci potrebni za uspjeh su tu, što znači da je sada sve na Červaru, njegovim suradnicima i igračima. Današnja prijateljska utakmica sa Slovenijom u Ljubljani pokazat će kako reprezentacija funkcionira na terenu, a subotnji ogled s istim suparnikom u Areni Zagreb bit će idealna prilika da i navijači osjete dobre vibracije.