Motivirani domaćini

Premijer liga: Rukometaši ”Zameta” nadigrali lidera lige ”Umag” u susjedskom derbiju

Igor Duvnjak

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA Utakmica 16. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Umag 31:24 (16:11). Centar Zamet. Gledatelja 350. Suci Cindrić, Gonzurek (Osijek).


ZAMET: Đurica, Hrvatin, Martinović, Uzelac 1, T. Lučin 3, Starčević, Stojanović 6, Glavaš 6 (2), Sorić, Golik 2, Kružić 6, F. Lučin, Valković 6, Majić, Šunjić, Mrakovčić 1 (1).


UMAG: Buvinić, Ravnić, Sever, Horozović, Lukačec 4 (1), Marić 2, Maršan 1, Severec 7, Matanović 6 (1), Milinković, Udovičić, Beliga 2, Slavić, Gorenac, Koler, Sinčić 2.




Isključenja: Zamet 6, Umag 6 minuta. Sedmerci: Zamet 4 (3), Umag 5 (2).


Rukometaši »Zameta« su predvođeni izvrsnim golmanom Marinom Đuricom, autorom čak 18 obrana, od čega tri sedmerca, nadigrali lidera lige u susjedskom derbiju. Motivirani domaćini su vodili sve vrijeme, kontrolirali su igru i rezultat i na kraju slušali zasluženi pljesak navijača s dobro popunjenih tribina.


Zamećani su posebnu pozornost posvetili ubojitom gostu Tomislavu Severecu, na kojega je iz zone izlazio Filip Glavaš. S druge strane na isti način jer gost Vlado Matanović pokušavao omesti Tina Lučina. Domaćini su bolje krenuli, kapetan Milan Uzelac i Matija Golik te Jadranko Stojasnović su Zamećanima ostvarili vodstvo 5:1 u 8. minuti te je gostujući kormilar Boris Lisica posegnuo za minutom odmora. Zahuktali Zamećani su u 12. minuti imali već 7:2 nakon polukontre Marina Kružića. U 15. minuti zablistao je Marin Đurica obranivši sedmerac Josipu Maršanu.


Gosti su ipak polako počeli stvarati konture svoje igre i kada je Riječanin Vlado Matanović smanjio na 8:5 u 18. minuti, domaći strateg Igor Marijanović je reagirao. Baš kao i ekipa, nakon još jedne atraktivne intervencije Đurice, Valković je »doppiettom« povisio na 11:6 u 22. minuti. Umažani su držali priključak, ponajviše zahvaljući dobrim obranama Slavića, ali je Glavaš iz sedmerca zadržao prednost Zamećana od pet golova, pogodivši iz sedmerca za 16:11.


Đurica je i nastavak počeo novom obranom sedmerca, ovog puta je zaustavio šut Lukačeca. U 37. minuti, Tomislav Milinković je obranio sedmerac Glavašu, da bi probuđeni Severac i Beliga te Marić dodali začin zanimljovosti derbiju, smanjivši na samo 18:17 u 39. minuti brzometnom serijom 3:0. Prekinuta je domaćim »time-outom« poslije kojeg je golobradi Marko Mrakovčić iz sedmerca pogodio za 19:17. U 50. minuti Zamećani su došli nadomak pobjedi kada je Tin Lučin lako poentirao, a onda »ala Ivano Balić« asistirao Stojanoviću za 25:20, da bi poslije toga majstor Đurica obranio treći sedmerac, ovog puta Severecu, a uskoro je bilo 27:21. Domaćini su rasterećeni, hitajući k bodovima, izvodili i zepeline.