Nema zainteresiranih

Predsjednica ŽRK Zameta odlazi na Island, tko će voditi klubu?

Igor Duvnjak

Neizvjesna je budućnost ženskog rukometa na Zametu

Neizvjesna je budućnost ženskog rukometa na Zametu

Organizirati ćemo sastanak sa Upravnim odborom i da vidimo kako će se ići dalje – kaže predsjednica tehničke vlade Sandra Stojković – Hinić koja je trebala pomoći u ekipiranju klupske uprave  

RIJEKA I to se događa, rukometašice »Zameta« u ljetnoj suši ostaju bez predsjednice, Sandra Stojković – Hinić odlazi na Island. O njezinom odlasku se govorkalo već duže vrijeme, ona ga je sada prvi put javno obznanila. Na čelo kluba je bila stigla 12. prosinca prošle godine naslijedivši dugogodišnjeg predsjednika Luku Denonu koji je ipak ostao u Upravnom odboru Zamećanki. Uz njega su tada izabrani, Rada Ciganović, koja se u međuvremenu odselila iz Rijeke, Jasenka Pilepić, Robert Lukić, Bojan Sušanj, golmanica i tajnica kluba Jelena Piršl. Istaknuto je tada kako je novo vodstvo neka vrsta »tehničke vlade«, koje će voditi »Zamet« u idućih par mjeseci dok se uprava ne ekipira nekim drugim ljudima, ali umjesto toga došlo se do ove neugodne pat pozicije, koja se ovog časa doima vožnjom slijepom ulicom elitnih predstavnica ženskog riječkog rukometa. Ovaj događaj je inače presedan u bogatoj povijesti riječkog rukometa, tako i ŽRK »Zameta«, koji ove godine treba obilježiti 60 godina postojanja.– Iskreno rečeno, organizirati ćemo sastanak sa Upravnim odborom i da vidimo kako će se ići dalje – kaže Sandra Stojković – Hinić koja će uskoro početi »pakirati kovčege« za put na Island, gdje će živjeti i raditi s obitelji najmanje godinu dana a možda i duže. – Taj sastanak moramo održati u idućih par dana. Što se mene tiče ja idem na Island iz privatnih razloga. Što se vođenja kluba tiče, sada pravo potpisa u klubu imamo tajnica Jelena Piršl i ja. Kada je riječ o našem Upravnom odboru, svi su obaviješteni o mojoj odluci, svi za nju znaju. Sada bi trebalo, tehnički rečeno, napraviti primopredaju pa ćemo vidjeti što dalje. 


Veliki upitnici ostaju nad sutrašnjicom kluba koji ionako grca u znatnim teškoćama i to onima financijske prirode. Trenerica Adrijana Prosenjak treba 6. kolovoza započeti pripreme sa mladom i nadarenom ekipom riječkih rukometašica, veliko je pitanje tko će trenericu i njezine igračice dočekati na tom prvom okupljanju.