Premijer liga

Porečka lekcija mladim Zamećanima

Mladen Pilat

NAJEFIKASNIJI – Patrik Martinović / Snimio Damir ŠKOMRLJ

NAJEFIKASNIJI – Patrik Martinović / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Rukometaši »Zameta« poraženi od »Poreča« u regionalnom derbiju Premijer lige



POREČ Utakmica 4. kola Premijer lige rukometaša: Poreč – Zamet 27:18 (16:9). SRC »Veli Jože«. Gledatelja 300. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar), Marko Mrvica (Biograd na moru).


POREČ: Mataija 3, Medved, Thoss 3, Štifanić, Perić 6 (3), Car, Mofardin 2, Petrov 1, Popović, Filipović 1, Ventin 1, Rađaković 3 (1), Gavranović 5, Pribetić 2 (1).


ZAMET: Vučko, J. Mozetić, Jeličić, M. Mozetić, Martinović 6 (1), A. Katić, Kružić 1, Sorić 1, Načinović 1, Lučin, A. Dunato 1, I. Katić 3, Majić 2 (2), D. Dunato, Starčević, Golik 3.




Sedmerci: Poreč: 8 (5), Zamet: 4 (3). Isključenja: Poreč 6, Zamet 4 minute.


Motivirani, samouvjereni, pritom konkretniji i bolji bili su rukometaši »Poreča« u regionalnom derbiju protiv  momčadi »Zameta« te je od samog početka susreta bilo jasno da protivnik teško može učiniti nešto više u »Velom Joži« od pružanja dobrog otpora. Time su gosti s one strane Učke izbjegli puno veću katastrofu koja je bila na pomolu.


Momčad »Zameta« gurala je svoj ritam, tempiran koliko je protivnik dozvoljavao, ali se dalo primijetiti da u riječkim redovima ima mladih igrača koji će tek pokazati što znaju, poput Patrika Martinovića koji je ujedno sa šest pogodaka bio gostujući najbolji strijelac.


Bilo je nakon 8 minuta igre i visokih 5:0 za Poreč koji je na krilima čvrste 3-2-1 obrane na čelu s raspoloženim Carom tjerao protivnika na ishitrene odluke, dok su u napadu postizali lake golove. U nastavku se odnos snaga nije puno promijenio. Gostujuća je momčad ponovno postavila 6-0 obranu, što je, pokazalo se u prvih pola sata igre, bilo neučinkovito za nalete Porečana. 


Doduše, uspjeli su Riječani smanjiti zaostatak na »minus 4« (18:14) u 40. minuti susreta preko Martinovića, ali su se javili i domaći strijelci Thoss i Gavranović (21:14). Zaredao je i Car sa tri svoje nove obrane, što je podiglo atmosferu, a impresionirao je publiku kasnije i Gavranović u dva navrata lakoćom postizanja golova.