"Zamet" izgubio

Poraz na domaćem parketu: Riječani izrešetane mreže i pognutih glava

Igor Duvnjak

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA Utakmica 4. kola Lige za ostanak rukometaša: Zamet – Varaždin 31:33 (18:18). Centar Zamet. Gledatelja: 130. Suci: Barle i Vučić (obojica Zagreb).


ZAMET: Đurica, Jeličić, Hrvatin, Martinović, Lučin 5 (3), Stojanović 5, Glavaš 4, Sorić, Načinović 3, Golik 2, Kružić 6, Valković 1, Grozdek 2, Majić, Šunjić, Mrakovčić 3.


VARAŽDIN: Špikić, Zobec 4, Jerenec 3, Novak, Vincek, Meštrić, Vujović, Vidaček 2, Šuker, Tokić 7, Šipić 9, Hirš, Levak 6 (3), Dunato 2, Koprek, Grbac.




Isključenja: Zamet 4, Varaždin 6 minuta. Sedmerci: Zamet 6 (3), Varaždin 3 (2).


Rukometaši »Zameta« u subotu su nastupili u skroz nepovoljnom terminu igrajući s Varaždincima u isto vrijeme kao i skorašnji prvaci, nogometaši »Rijeke« pa su se na zametskim tribinama okupili samo najodaniji ljubitelji rukometa među kojima i nekadašnji uspješni direktor riječkog kluba Boris Konjuh. Riječka momčad nije pružila željenu igru te je na koncu izrešetane mreže, praznih ruku i pognute glave napustila parket. Previše pogrešaka u napadu, tri neiskorištena sedmerca i beskrvna igra u obrani domaćine su odveli u poraz. Na koncu je bolji suparnik »Varaždin« poslije osam izjednačenja odjurio do pobjede – 33:31.


Zamećani su krenuli munjevito te je trener gostiju Željko Čagalj, nekadašnji kormilar rukometašica »Zameta«, već nakon 2.30 minuta zvao »time-out« (4:1). Unatoč dobrom početku Riječani se nikako nisu odvojili jer su olako shvaćali obrambene zadaće guštajući samo u zabijanju pogodaka. Promjenom zone na 5-1 domaći su se golom Mrakovčića u 19. minuti odmaknuli na 14:11. Vodstvo je trajalo kratko, gosti su iskoristili novo opuštanje i u 21. minuti poravnali (14:14), a potom izborili i vodstvo (15:16).


Riječka kola su nastavila ići nizbrdo, Dunato je povisio na 18:16 za Varaždince (27′), a Glavaš nije iskoristio sedmerac. On i suigrači su ipak uspjeli reagirati, do odmora je Kružić svojim petim golom izborio četvrto izjednačenje (18:18).


I početak nastavka je bio obilježen lovom Riječana, a i iz igre je radi ozljede morao domaći srednji bek Golik. Kod 21:22 niti Lučin nije iskoristio sedmerac, ali je uskoro asistirao Načinoviću za sedmo izjednačenje (23:23). »Zamet« je međutim bio opterećen brojnim pogreškama u napadu što su gosti kažnjavali za 25:27 (49′). U 51. minuti za domaćine iz sedmerca nije uspio pogoditi niti Šunjić, ekipi Igora Marijanovića preostalo je vrlo malo vremena za željeni preokret. Uskoro je bilo jasno da ovo nije bila njihova večer…