Liga prvaka

Pobjede Bresta i Veszprema, IFK Kristianstad i PPD Zagreb izjednačeni

Hina

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL



 Na otvaranju rukometne Lige prvaka rukometaši mađarskog Veszprema su u Celju pobijedili Pivovarnu Laško 39-31, dok je Meškov u Bresu bio bolji od Vive Kielcea 28-25.


Mađarski Veszprem su do pobjede u Celju predvodili Lekai s devet i Ugalde Garcia sa šest golova. Zanimljivo, dva gola zabio je i hrvatski vratar Mirko Alilović. Kod Slovenaca najefikasniji je bio Mlakar s osam golova.


U drugom susretu iz skupine B Meškov je u Brestu porazio Vive Tauron Kielce 28-24 upisavši prvu pobjedu u pet međusobnih susreta. 




Kod domaćina najefikasniji su bili Igropulo, Nikulenkau i Škurinskij sa po pet golova, dok je hrvatski rukometaš Ljubo Vukić zabio dva gola. Kod Poljaka najefikasniji je bio Dušebajev sa četiri gola. Manuel Štrlek i Marko Mamić zabili su po jedan pogodak.


Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb otvorili su natjecanje u A skupini Lige prvaka odigravši 28-28 (16-14) na gostovanju kod IFK Kristianstada.


Hrvatski prvak je imao priliku i za pobjedu, no u posljednjim trenucima susreta Zlatko Horvat je promašio šut s linije od šest metara.


PPD Zagreb je odigrao odlično u prvom dijelu, no nažalost u nastavku je pao što su domaćini iskoristili i minutu prije kraja imali su napad za pobjedu. No, Šveđani su načinili pogrešku u napadu, pa je Zagrebu ostalo 15 sekundi za zadnji napad. Vori je sjajno uposlio Horvata na crti koji je promašio gol.


Momčad Kasima Kamenice je otvorila utakmicu vodstvom 3-0. Domaćin je izjednačio, no PPD Zagreb je sredinom prvog dijela stigao i do četiri gola prednosti (14-10). Šveđani su do konca poluvremena uspjeli smanjiti na dva gola zaostatka (16-14).


U nastavku susreta zagrebački sastav je počeo daleko više griješiti i Kristianstad je okrenuo rezultat stigavši do vodstva. Srećom, domaćin to nije uspio iskoristiti do kraja i Zagreb je osvojio bod.


Kod Zagreba najefikasniji su bili Stipe Mandalinić s osam, te Dobrivoje Marković i Žarko Marković sa po pet golova, dok su kod domaćina najefikasniji bili Albin Lagergren sa sedam i Helge Freiman sa šest golova.


U preostalim susretima prvog kola iz A skupine sastaju se Wisla Plock – Vardar, Rhein-Neckar Lowen – Barcelona, te Nantes – Pick Szeged.


U susretu 2. kola hrvatski prvak 23. rujna u zagrebačkoj Areni dočekuje mađarski Pick Szeged.