Tin Lučin

Pobjeda protiv Sesveta dovela bi nas blizu osiguranja ostanka u ligi

Igor Duvnjak

Tin Lučin (Zamet)/Foto Arhiva NL

Tin Lučin (Zamet)/Foto Arhiva NL

Rukometaši Zameta dočekuju Sesvećane od 18 sati u zametskoj dvorani



RIJEKA Mlada ekipa Zameta, koja živi uzbudljivo proljeće, dočekuje večeras Sesvete uoči ulaska u neizvjestan rasplet Lige za ostanak. Zamećani su dugo kandidirali za Ligu za prvaka, na kraju nisu uspjeli i završili su u doljnjem domu. U proteklim utakmicama igre i rezultati u Ligi za ostanak su im šaroliki kao i ove vremenske prilike. Momčad trenera Nedeljka Lalića je tako ostvarila tri uzastopne pobjede nakon čega su dva poraza bila znak za uzbunu, da bi Riječani potom pobijedili posljednjeplasiranog Rudara u Rudama.


– Učinak nam je sasvim solidan, moglo je biti i bolje, a naravno i gore – kaže Tin Lučin, organizator igre Zameta. – Međutim, dokazali smo sada da i u gostima možemo uzeti bodove nakon onih dviju izgubljenoh utakmica. Pritom smo i pokazali karakter, digli smo se poslije neočekivanog domaćeg poraza s Rudan Labinom. Sve u svemu gledajući učinak je dobar i s pobjedom u ovoj utakmici nad Sesvetama bili bismo sigurno jako blizu osiguranja ostanka.


Riječani su svakako puni motiva, svjesni su važnosti ove utakmice u kojoj imaju mogućnost načiniti važan zaveslaj ka luci spasa. Nije im lako, u važnom trenutku momčad nisu uzaobišle nikada dobrodošle ozljede.




– Imamo nešto ozlijeđenih igrača, recimo Načinović je izvrnuo zglob, ne znam da li će igrati, a Jeličić je opet ozlijedio preponu. Na treninzima održavamo tonus. Imamo smanjen roster igrača, ali mi koji jesmo na raspolaganju svakako moramo ići na pobjedu.


Put do uspjeha Riječanima neće biti nimalo lak, prepreka je itekako kvalitetna ekipa Sesveta koja ima jednak broj bodova (18) kao i Zamet, ispred njih je tek Gorica koja ima bod više.


– Sesvete je svakako dobra ekipa, jedna od boljih u ovoj Ligi za ostanak, ali mislim da u ovu utakmicu moramo ući maksimalno i onda ne bi trebalo biti problema. Smatram da samo trebamo odigrati onako kako znamo. Pritom očekujem pomoć naših vjernih navijača, nadam se da će doći u što većem broju i podržati nas u ovoj važnoj utakmici.


Susret na Zametu počinje večeras u 18 sati.