SEHA liga

PPD Zagreb ostao bez finala

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Kod Zagreba najefikasniji su bili Zlatko Horvat sa četiri gola, te Ilija Brozović, Luka Stepančić, Sandro Obranović i Antonio Kovačević sa po tri gola



Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nisu se uspjeli plasirati u finale regionalne SEHA lige nakon što su u polufinalnom susretu u Veszprem Areni izgubili od Veszprema 24-25 (10-14).


 


U drugom polufinalnom susretu bjeloruski Meškov, na čijoj klupi sjedi novi hrvatski izbornik Željko Babić, je pobijedio skopski Vardar 32-27. Finale je na rasporedu u nedjelju u 18.00 sati, dok je susret za treće mjesto u 15.00 sati. Za Meškov i Veszprem bit će to prvi nastup u finalu, dok će hrvatski prvak drugu godinu uzastopce igrati za 3. mjesto. Prošle godine je slavio protiv Tatrana.


Mađari su daleko bolje ušli u utakmicu. Nakon četiri minute vodili su 4-1, a u 14. minuti su imali i četiri gola prednosti (7-3). U idućih deset minuta hrvatski prvak je uspio posložiti redove i serijom 6-2 stigao je do izjednačenja (9-9). Nažalost, u posljednjih pet minuta prvog dijela uslijedio je pad i niz pogrešaka u igri PPD-a što je iskusni mađarski sastav iskoristio i na odmor otišao sa četiri gola viška (14-10). Na otvaranju drugog dijela Veszprem je poveo 15-10 i održavao prednost sve do 45. minute kada je Zagreb s tri brza gola stigao na dva pogotka minusa (19-21). Šest minuta prije kraja hrvatski sastav se približio na samo jedan gol minusa (22-23), a dvije minute prije kraja susreta uspio je izjednačiti (24-24). Vaquero Jose Marija Rodriduez je doveo Mađare u vodstvo 25-24, a PPD je imao 40 sekundi i napad s igračem više za izjednačenje. Nažalost, Roland Mikler je obranio udarac Antonia Kovačevića.




Najefikasniji igrači u redovima domaćina bili su Rodriduez, Gergo Ivanscik i Momir Ilić sa po pet golova, dok je hrvatski rukometaš Renato Sulić zabio jedan pogodak. Mirko Alilović je na vratima mađarskog sastava sakupio dvije obrane. Kod Zagreba najefikasniji su bili Zlatko Horvat sa četiri gola, te Ilija Brozović, Luka Stepančić, Sandro Obranović i Antonio Kovačević sa po tri gola.


U drugom polufinalnom susretu bjeloruski Meškov, na čijoj klupi sjedi novi hrvatski izbornik Željko Babić, je pobijedio skopski Vardar 32-27. Meškov su do pobjede predvodili Rastko Stojković s devet, te Janko Božović i Siahej Šilovič s pet golova, dok je hrvatski vratar Ivan Pešić sakupio devet obrana. Za Meškov nastupa i naš Ljubo Vukić koji je zabio dva gola. U makedonskim redovima najefikasniji su bili Nemanja Pribak i Alem Toskić sa po pet golova, dok je hrvatski reprezentativac Igor Karačić zabio dva gola.


Vardar je bolje otvorio utakmicu i u prvih deset minuta stalno je bio u prednosti. U 11. minuti Meškov je izjednačio na 6-6, a potom poveo 7-6 nakon čega više nije ispustio prednost. U pojedinim trenucima imao je i sedam golova prednosti (18-11). Vardar je u 49. minuti stigao na minus dva (23-25), no više od toga nije išlo.


Meškovu je to prvi plasman u finale SEHA lige, a do sada je najveći uspjeh ostvario 2013. kada je bio četvrti. Vardar je dosadašnja tri izdanja SEHA