Devetnaest obrana Alilovića

PPD Zagreb namučio Veszprem

Hina

Rukometaši Zagreba već u subotu, 25. listopada u sklopu sedmog kola SEHA GSS lige dočekuju Radnički iz Kragujevca. Utakmica je na rasporedu u 18.00 sati u Kutiji šibica, a ulaz je slobodan.



ZAGREB  U unaprijed odigranom susretu 9. kola regionalne SEHA GSS lige hrvatski rukometni prvak PPD Zagreb poražen je kod mađarskog Veszprema 22-27 (13-14).


Veszpremu je to bila sedma uzastopna pobjeda, dok je PPD upisao treći poraz u šest dvoboja.


Mađarski sastav je očekivano stigao do bodova opravdavši status favorita, no Zagreb je dobro namučio suparnika. Na poluvremenu je domaćim imao samo jedan gol viška, a u nastavku je pred ispunjenom Veszprem Arenom ubacio u brzinu više i prelomio utakmicu. Prije hrvatskih prvaka u grotlu Arene stradali su Metalurg (-12), Nexe Našice (-18), te aktualni osvajači natjecanja Vardar (-8).




Trener rukometaša Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović u ovom susretu nije mogao računati na ozlijeđenog kapetana Zlatka Horvata, bolesnog desnog vanjskog Maria Vuglača, te još uvijek nedovoljno oporavljenog lijevog vanjskog Stipu Mandalinića. Nažalost, izostanak spomenutog trojca bio je nenadoknadiv.


Najefikasniji u redovima PPD Zagreba bili su Luka Raković sa četiri, te Ilija Brozović, Luka Stepančić i Sandro Obranović sa po tri pogotka. Ivan Stevanović skupio je sedam obrana. U mađarskim redovima najefikasniji je bio švedski kružni napadač Andreas Nillson s devet pogodaka, dok su po četiri dodali Momir Ilić i Cristian Ugalde. Međutim, prvo ime susreta svakako je bio fantastični vratar Veszprema i hrvatske rukometne reprezentacije Mirko Alilović koji je upisao 19 obrana.


Rukometaši Zagreba već u subotu, 25. listopada u sklopu sedmog kola SEHA GSS lige dočekuju Radnički iz Kragujevca. Utakmica je na rasporedu u 18.00 sati u Kutiji šibica, a ulaz je slobodan.


Na ljestvici vodi Veszprem sa 21 bodom, Vardar ima 15 bodova i susret manje, a treći je Tatran sa 12 bodova. PPD Zagreb je na petom mjestu s devet bodova.