Večeras

Osmina finala: Rukometaši “Zameta” u Našicama otvaraju sezonu

Igor Duvnjak

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina



RIJEKA Rukometaši »Zameta« će večeras u Našicama protiv favoriziranog »Nexea« u osmini finala Kupa zaploviti u drugi dio sezone, gdje ih očekuju nemirne vode u uvijek teškoj borbi za ostanak. Na komandnom mostu riječku posadu predvodi iskusnik, Drago Žiljak, koji je uletio na klupu u nezahvalnom trenutku usred priprema po odlasku Igora Marijanovića.


– Prvo smo donijeli dijagnozu, znamo kakvo je stanje i kakvu terapiju moramo primijeniti. Učinit ćemo sve da to obavimo na korektan način – kaže uvijek smireni Žiljak, jedan od doajena riječkog rukometa, nekada istaknuti igrač »Zameta« te trener i Crikveničana i Zamećana, na klupu kojih se vratio četvrti put. U poslovično razjedinjenoj riječkoj rukometnoj obitelji jedan je od kohezijskih faktora, rado viđen u svim kvarnerskim rukometnim kuloarima. U hodu se upoznaje s momčadi pri čemu mu je od pomoći »desna ruka« Boris Konjuh. Obojica računaju na pomoć iskusnika Vučka, Kružića, Golika, igrača koji bi trebali povući svoje mlađe suigrače.


– Poznata je razina kvalitete Našičana i nas, utakmica će poslužiti i kao provjera da na djelu vidim što je i kako do sada igrala moja momčad, kako reagira na suparnike. Naravno, želim im provesti moja viđenja kako bismo trebali djelovati.




Momčad mu je oslabljena neigranjem viroznog lijevog beka Matije Starčevića, a Damir Vučko se oporavlja od ozljede ruke.


– U ovako suženom izboru igrača, svatko nam je potreban, ali igrat će oni koji su na raspolaganju. U ekipi su kadeti koji su osvojili jaki »Croatia open« u Zagrebu, dečki su očito u punom pogonu. Očekujem večeras našu dobru partiju dok se pripremamo za nastavak prvenstva.


Ispada da je Zamećanima večeras »generalka« za subotu kada u premijerligaškom susretu dočekuju »Poreč«.


– Susret u Našicama nam je uvod u skorašnje ligaške utakmice. Ne treba puno pričati o »Nexeu« i njegovim kvalitetama, naši domaćini igraju u SEHA ligi. Mi razmišljamo o nama, moramo se posložiti na najbolji mogući način, da svlačionica odreagira kako treba, da budemo homogena ekipa. Pokušat ćemo sinergiju svih klupskih snaga usmjeriti u pozitivnom pravcu. Domaćini su favoriti, a nama je najvažnije odigrati najbolje što možemo. Kup je Kup, tu je sve otvoreno. Mi moramo biti svjesni realnosti, ostati čvrsto na zemlji ne stvarajući euforiju tamo gdje nije potrebna. Ona će nam trebati negdje drugdje.