Večeras utakmica

Obranom do nove pobjede: Rukometašice “Zameta” igraju protiv “Dugog Sela”

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Moramo dati sve od sebe, »poginuti« na terenu, igrati jedna za drugu, igrati obranu najbolje što znamo, nakon toga će u napadu ići lopta i stizat će golovi – kaže Maja Visković, kružna igračica Zamećanki



RIJEKA Rukometašice »Zameta« večerašnjom utakmicom protiv »Dugog Sela« (18 sati) na svom parketu nastavljaju ovosezonsku prvoligašku utrku u kojoj su ove jeseni imale niz uspona i padova. Zablistale su prvo odličnim startom, nakon čega su ostale bez pogonskog goriva, oslabljene ozljedom Katje Mikulić nanizale su tri poraza. Katja se vratila u ekipu koja je izlaz iz krize potražila zagrebačkom pobjedom nad »Trešnjevkom« , važnom kako zbog bodova, tako i zbog nužne doze samopouzdanja mladog sastava trenerice Adrijane Prosenjak.



Rukometaši »Zameta« u jeku rezultatske krize uzrokovane porazima na domaćem parketu, večeras sa začelja premijerligaškog poretka gostuju kod »Spačve« u Vinkovcima. Igrači su se nakon prošloga posrtaja s »Umagom« tijekom tjedna naslušali opravdanih primjedbi trenera Igora Marijanovića, možda se večeras u Slavoniji vidi pomak u napadu, a pogotovo u obrani, koja je u prošlom nastupu bila nedjelotvorna kao kišobran na jakom vjetru.


– Tijekom tjedna bilo je malo napeto. Velik dio momčadi čine mlađi dečki koji su u školi, što je »zanimljivo« za natjecanje kakva je Premijerliga, no snalazili smo se kako smo mogli. Uz to neki rade, a neki su roditelji, kao primjerice ja – kaže Vedran Žunić, otac dvoipolgodišnjeg Maura, jedan od iskusnijih Zamećana, rođen 1988. godine, nekadašnji igrač »Kozale«. – Trenutno je cijela liga ispred nas, iako se i po ljestvici vidi da svatko može dobiti svakoga.




Sami sebi smo najveći neprijatelji, sve nam je naopako, kod kuće smo u minusu, vani u plusu. Očito je neki problem u glavama, mora se dogoditi neki »klik«. Nadam se da će se to brzo dogoditi jer nam se rezultati ne podudaraju s igrama. »Spačva« je dobra ekipa, a mi moramo igrati maksimalno od prve do posljednje minute jer nismo sastav znalaca, ne smijemo igrati svaki za sebe, mi smo radnička ekipa. 



– U Zagrebu smo skupile glave, a tijekom tjedna prije utakmice puno smo pričale o tome što trebamo popraviti – kaže Maja Visković, mlada kružna igračica Zamećanki, koja dobija sve više prostora u igri riječke postave. Rođena je 1998. godine, studentica je druge godine Pravnog fakulteta.


– Više smo popravile neke odnose, također i rad na treninzima. Puno smo unaprijedile obranu, shvatile smo da sve kreće iz tog segmenta igre, a da tek onda napad dolazi do izražaja. Osim toga, smanjile smo broj pogrešaka. Što se mene tiče, ove sezone igram više nego prošle kada smo mi mlađe više bile ispomoć starijim curama. Zadovoljna sam, trudim se na treninzima.


Zamećanke su na rezultatskom raskrižju, visokoplasirane konkurentkinje im ne odmiču previše, trećeplasirana »Koka« ima tek dva boda više od Riječanki.


– Liga je neizvjesna, pobijedile smo »Koku«, koja je svladala »Lokomotivu«, a »lokosice« su svladale »Podravka Vegetu«. Ispada da je sve moguće, sve ovisi o danu i tome kako se mentalno uđe u utakmicu. Zamećanke su večerašnje favoritkinje, no već su se opekle u takvoj ulozi, pitanje je koliko su iz toga izvukle pouka.


– Duboko se nadam da smo shvatile ona upozorenja. Moramo dati sve od sebe, »poginuti« na terenu, igrati jedna za drugu, igrati obranu najbolje što znamo, nakon toga će u napadu ići lopta i stizat će golovi.