Počele pripreme

Nove rukometne prvoligašice iz Crikvenice očekuju nekoliko pojačanja

Igor Duvnjak

Mladen Prskalo

Mladen Prskalo

Pregovaramo s nekoliko igračica, ali ne želimo stvarati financijske dubioze, kaže Prskalo



RIJEKA U miru i hladu crikveničke gradske dvorane, pod Kotorom su počele pripreme rukometašica »Murvice«, novih crikveničkih prvoligašica.


Iskusni trener Mladen Prskalo, nekadašnji zapaženi kružni igrač i reprezentativac je s tamošnjim mladim djevojkama  išao korak po korak, napredovalo se iz sezone u sezonu da bi u ovoj prošloj toliki rad i trud bio nagrađen promocijom u elitni razred.


Pred njim i njegovim igračicama je sada znatno krupniji zalogaj, treba odgovoriti prvoligaškim iskušenjima, za njih se što bolje pripremiti. Tamošnje rukometašice unatoč silnim sportskim motivima  moraju misliti na »kruh svagdašnji«, mahom su zaposlene tijekom ove turističke sezone te će vježbati kako stignu.




Trener, koji će morati usklađivati treninge s obavezama na poslu njegove ekipe,   uglavnom na raspolaganju ima sva imena na koja računa izuzev Antonije Butković. Ovo zapaženo lijevo krilo je još krajem prošle sezone ozlijedilo križni ligament, istina počela je vježbati, ali se njezin povratak na teren može očekivati tek ui listopadu ili u studenome.


Uoči početka priprema je bilo dosta govora o željama »Murvice« za nekim igračicama, ali na koncu te želje nisu ostvarene. Trener poručuje da bi želio neka pojačanja u svom sastavu, u tijeku su i pregovori, ali ne želi još govoriti o kome je riječ.


– Bit će promjena u igračkom kadru, ali još ne želim o tome službeno govoriti. Bila nam je želja vratiti igračice koje su potekle u našem kraju, ali nije bilo ništa od toga.  Još se nismo uspjeli formirati, a sada se okrećemo nekim drugim igračicama – kaže Mladen Prskalo. – Pregovaramo, vremena imamo, a vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. U idućih tjedan ili dva bismo trebali znati sve o tome. Ne želimo stvarati financijske dubioze, čak i na uštrb neostvarenja nekog rezultata nećemo stvarati minuse.


Bez obzira na to uspije li »Murvica« dovesti pojačanja ili ne,  kao novi klub u ligi očekuje itekakva iskušenja, treba odgovarati na »vatrena krštenja«.


 – Imamo samo jedan cilj, pokušati se predstaviti u što boljem svijetlu i probati ostati u Prvoj ligi. Želja nam je osigurati prvoligaški status. Uspijemo li dovesti igračice koje planiramo, njih nekoliko s kojima razgovaramo, uz ove naše domaće, onda imamo realne šanse. Ne uspijemo li ih dovesti, onda će biti vrlo teško. Bez obzira na sve, u razgovorima smo realni, »protežemo se onoliko koliko je pokrivač dug« – poručio je Mladen Prskalo.