Pojačanje

Nikola Babić ponovo u dresu rukometaša Zameta

Igor Duvnjak

Vedran i Nikola Babić

Vedran i Nikola Babić



RIJEKA Dva Babića su izašla pred novinare na pressici rukometaša »Zameta«, direktor kluba Vedran i bek Nikola, koji se nakon dugih sedam godina vraća među Zamećane i oporavljen od ozljede lakta treba zaigrati u nedjeljnoj domaćoj utakmici sa »Dubravom«.


– Igrali smo dvije utakmice vani u protekla tri kola, raspored nam ne ide na ruku, od prvih šest nastupa četiri su nam u gostima. Dva susreta kod kuće su s momčadima iz vrha hrvatskog rukometa. U gostujućim nastupima smo igrali jako dobro u prvih 45–50 minuta, vodili smo ali nismo uspjeli izdržati – kazao je direktor riječkog premijerligaša. – Nikola Babić se vraća u klub nakon sedam godina, oporavio se od ozljede lakta. Očekujemo da će pomoći ekipi svojim iskustvom i pristupom radu, više smo nego zadovoljni njegovim izdanjem na treningu, očekujemo da će tako biti i na utakmici.


Nikola je znano davno izdanje kozalske škole rukometa, još od dana kada je s »Kozalom« pod vodstvom trenera Josipa Ukalovića – Šoleta bio kadetski viceprvak Hrvatske, sada nakon niza godina, bek rođen 1989. godine počinje svoju drugu epizodu u »Zametu«.




– Oporavio sam se od ozljede lakta. Vratio sam se u »Zamet« nakon sedam godina, tu sam tada bio bio došao iz »Kozale« kada sam imao 19 godina, a nakon tri godine među Zamećanima otišao sam u Zagreb na jednu sezonu u »Medveščak« a onda sam šest sezona igrao u križevačkom »KTC« –u gdje sam igrački sazrio – kaže kvalitetni vanjski igrač. – Na koncu sam se iz privatnih, poslovnih razloga, odlučio vratiti u Rijeku. Odlučio sam se pomoći ovoj mladoj momčadi. To je za mene izazov jer ovo u »Zametu« sada je jedna od najtalentiranijih ekipa u hrvatskom rukometu. Nadam se da ćemo borbenošću i pristupom osvajati bodove i da ćemo se boriti za Ligu za prvaka.


Jasne su mu kvalitete »Dubrave«, nedjeljnih riječkih gostiju na utakmici koja počinje u 18 sati, ali vjeruje u suigrače i u sebe.


– Svjesni smo itekako kvalitete »Dubrave « ali osim nas u Rijeci nema favorita. Ne vidim razologa zašto uz naš dobar pristup ne bismo osvojili dva boda. Znači, vjerujem u pobjedu – poručio je Nikola Babić.